Vartin kanapasta
Herkullinen vartin kanapasta on pelastus kiireisiin arki-iltoihin! Valmistaudu siis hemmottelemaan makunystyröitäsi tällä vaivattomalla ja maukkaalla aterialla.
Raaka-aineet
250 g tuorepastaa
3 valkosipulinkynttä
1 purkki säilöttyjä artisokansydämiä (n. 110 g)
2 rkl voita tai öljyä
1 pkt Atria Murea & Nopea Kana Miedosti Mausteinen 250g
2 dl ruokakermaa
1/2 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu (n. 2 rkl
1 dl parmesaania hienoksi raastettuna
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
1/2 ruukkua tuoretta basilikaa
Valmistusohje
- Laita kattilaan pastavesi kiehumaan, mausta se suolalla. Kun vesi kiehuu, keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja säästä noin desi keitinvedestä.
- Samalla, kun pastavesi kiehuu ja pasta kypsyy, valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pilko artisokansydämet lohkoiksi.
- Kuumenna voi tai öljy isolla pannulla. Kuullota valkosipulinkynsiä pari minuuttia. Lisää artisokat, kanat ja kerma. Anna kiehua pari minuuttia.
- Mausta kastike sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla ja mustapippurilla
- Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja lisää myös säästämääsi keitinvettä sen verran, että kastikkeessa on hyvä koostumus.
- Sekoita lopuksi joukkoon parmesaani ja basilikan lehdet. Tarjoile heti.