Vartin kanapasta

Työaika 15 min Kokonaisaika
4 annosta

Raaka-aineet

250 g tuorepastaa

3 valkosipulinkynttä

1 purkki säilöttyjä artisokansydämiä (n. 110 g)

2 rkl voita tai öljyä

1 pkt Atria Murea & Nopea Kana Miedosti Mausteinen 250g

2 dl ruokakermaa

1/2 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu (n. 2 rkl

1 dl parmesaania hienoksi raastettuna

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1/2 ruukkua tuoretta basilikaa

Valmistusohje

  1. Laita kattilaan pastavesi kiehumaan, mausta se suolalla. Kun vesi kiehuu, keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta ja säästä noin desi keitinvedestä.
  2. Samalla, kun pastavesi kiehuu ja pasta kypsyy, valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Pilko artisokansydämet lohkoiksi.
  3. Kuumenna voi tai öljy isolla pannulla. Kuullota valkosipulinkynsiä pari minuuttia. Lisää artisokat, kanat ja kerma. Anna kiehua pari minuuttia.
  4. Mausta kastike sitruunan kuorella ja mehulla sekä suolalla ja mustapippurilla
  5. Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja lisää myös säästämääsi keitinvettä sen verran, että kastikkeessa on hyvä koostumus.
  6. Sekoita lopuksi joukkoon parmesaani ja basilikan lehdet. Tarjoile heti.