Sienipossupata

Työaika 30 min Kokonaisaika 2 t 30 min
4 annosta
sienipossupata.jpg

Tämä herkullinen ja mehevä possupata tarjoaa täydellisen makuelämyksen, kun haluat valmistaa ruokaa, joka hivelee makunystyröitäsi. Noudattamalla näitä helppoja vaiheita varmistat, että ruokasi on parasta mahdollista herkkua.

Raaka-aineet

1 pktAtria Possun Pataliha 350g

400 g metsäsieniä (kantarelleja, suppilovahveroita)

1 kpl sipuli

2 kpl valkosipulinkynttä

3 kpl porkkanaa

1 pktAtria Suomalainen Pekoni 200g

1 rkl voita

1 rkl rypsiöljyä paistamiseen

2 rkl lihafondia

1/2 kpl ruukku timjamia

2 kpl laakerinlehteä

10 kpl kokonaista mustapippuria

4-5 dl vettä

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta.
  2. Puhdista sienet roskista ja revi sienet tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
  3. Kuori ja viipaloi sipuli, valkosipulinkynnet sekä porkkanat. Suikaloi pekoni.
    Laita sienet kuivalle paistinpannulle ja kuumenna pannu.
  4. Paahda sieniä sekoitellen, kunnes neste on haihtunut niistä. Laita sienet pataan odottamaan.
    Kuumenna voi ja öljy pannussa.
  5. Ruskista lihakuutiot ja pekonit rasvassa kauniin ruskeiksi. Laita ne pataan.
  6. Lisää pataan myös sipulit, valkosipulit, porkkanat, lihafondi, timjamin oksat ja mausteet. Kaada päälle vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
  7. Kuumenna kiehuvaksi, laske sitten lieden lämpöä ja anna padan hautua kannen alla noin 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.
henri-alen-pippuripihvi.webp
Täydellinen pippuripihvi Henri Alénin tapaan 14
Tutustu reseptiin
Karjalanpaisti.jpg
Karjalanpaisti 82
Tutustu reseptiin
jauhelihapihvit.png
Jauhelihapihvit 6
Tutustu reseptiin