Sienipossupata
Työaika 30 min Kokonaisaika 2 t 30 min
4 annosta
Tämä herkullinen ja mehevä possupata tarjoaa täydellisen makuelämyksen, kun haluat valmistaa ruokaa, joka hivelee makunystyröitäsi. Noudattamalla näitä helppoja vaiheita varmistat, että ruokasi on parasta mahdollista herkkua.
Raaka-aineet
1 pktAtria Possun Pataliha 350g
400 g metsäsieniä (kantarelleja, suppilovahveroita)
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynttä
3 kpl porkkanaa
1 pktAtria Suomalainen Pekoni 200g
1 rkl voita
1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
2 rkl lihafondia
1/2 kpl ruukku timjamia
2 kpl laakerinlehteä
10 kpl kokonaista mustapippuria
4-5 dl vettä
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta.
- Puhdista sienet roskista ja revi sienet tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
- Kuori ja viipaloi sipuli, valkosipulinkynnet sekä porkkanat. Suikaloi pekoni.
Laita sienet kuivalle paistinpannulle ja kuumenna pannu. - Paahda sieniä sekoitellen, kunnes neste on haihtunut niistä. Laita sienet pataan odottamaan.
Kuumenna voi ja öljy pannussa. - Ruskista lihakuutiot ja pekonit rasvassa kauniin ruskeiksi. Laita ne pataan.
- Lisää pataan myös sipulit, valkosipulit, porkkanat, lihafondi, timjamin oksat ja mausteet. Kaada päälle vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
- Kuumenna kiehuvaksi, laske sitten lieden lämpöä ja anna padan hautua kannen alla noin 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.