Tuunattu porkkanalaatikko

Työaika 10 min Kokonaisaika 30 min
2-3 annosta
Tuunattu_porkkanalaatikko_720x910.png

Joulun paras porkkanalaatikko

 

Porkkanalaatikko on yksi suomalaisten ikisuosikeista, eikä suotta. Herkku löytää tiensä monen ruokapöytään niin arkena kuin juhlapyhinäkin. Herkullisen laatikkoruoan makeus ja pehmeä koostumus tekevät siitä vastustamattoman lisän niin arkeen kuin juhlaan ja joulun aikaan porkkanalaatikosta tulee erityisen suosittu.  

 

Katso kaikki jouluvinkit täältä!

 

Lue lisää

Raaka-aineet

1 kplAtria Porkkanalaatikko 400g

1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä

3/4 dl vaahterasiirappia

Valmistusohje

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Lämmitä porkkanalaatikkoa uunissa ilman kantta 25–30 minuuttia.
  2. Laita pannulle hasselpähkinät ja vaahterasiirappi. Paahda muutama minuutti. 
  3. Ota porkkanalaatikko uunista ja ripottele pähkinärouhetta laatikon pinnalle. Nosta tarjolle joulupöytään.
salaatti.jpg
Jouluinen kalkkunasalaatti 1
Tutustu reseptiin
Kinkku-sienikiusaus.jpg
Kinkkukiusaus 1
Tutustu reseptiin
leikkelevati juhlaan_fiilis.jpg
Leikkelelautanen 3
Tutustu reseptiin