Leikkelelautanen
Atrian Artesaani-leikkeleistä valmistuu näyttävä kranssi, joka on kuin koriste itsessään! Kokoa eri leikkeleitä ympyrän muotoon ja lisää väleihin marjoja, sokeroituja kumkvatteja ja inkiväärihilloa. Helppoa, herkullista ja niin nättiä.
Inkiväärihillon saat näppärästi valmiina kaupan hyllyltä. Jos innostut keittelemään hillokkeen itse, niin tässä resepti siihen. Chili tuo tähän hillokkeeseen vielä omaa lämmintä potkuaan inkiväärin oheen.
Chili-inkiväärihilloke
100 g chiliä (siemenineen)
1 rkl raastettua inkivääriä
2 valkosipulinkynttä
1 dl hillosokeria
1 dl vettä
Laita hillokkeen ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on haihtunut puoleen. Hienonna sauvasekoittimella ja jäähdytä.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g
1 pkt Atria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavukana 100g
1 pkt Atria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavukinkku 100g
1 pkt Atria Artesaani Mureaksi Paahdettu Kanafilee 165g
1/2 prk inkiväärihilloa
1 rasia karhunvatukoita
1 granaattiomenan siemenet
1 appelsiini viipaleina
tuoretta salviaa ja rosmariinia
Sokeroidut kumkvatit
100 g kumkvatteja halkaistuina
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
Valmistusohje
- Laita kumkvatit, sokeri ja vesi kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kumkvatit ovat hieman pehmenneet. Jäähdytä.
- Laita pyöreän vadin keskelle pienempi pyöreä kulho väärinpäin, jotta kranssin keskiosa säilyy pyöreänä. Asettele leikkeleet kranssin muotoon vadin reunaan. Lisää joukkoon inkiväärihilloa, karhunvatukoita, granaattiomenan siemeniä, appelsiinisiivuja, kumkvatteja ja tuoreita yrttejä.