MasterChef-Ollin Korean Chicken
Ollin pelastus painetehtävässä oli friteerattu kana, jonka hän tarjoili tahmaisen chilikastikkeen ja pikkelisalaatin kanssa. Tuomarit ylistivät kaikki herkullista annosta, joka kuuluu myös Ollin omiin suosikkiresepteihin. Täydellisen rapsakkaa kanaa, täydellisen stickiä chilikastiketta ja freesi pikkelisalaatti – ihan huippu combo!
Raaka-aineet
1 pkt Atria Kanan Koipi Naturel 800g
maustamatonta jugurttia
(suolaa)
1 1/2 dl maissijauhoja
1 1/2 dl vehnäjauhoja
sipulirenkaita
sesaminsiemiä
Tahmainen kastike:
1/2 dl seesamiöljyä
2 kevätsipulia
10 cm pala inkivääriä raastettuna
3 rkl (tai maun mukaan) gocjuchang-tahnaa
1/2 dl miriniä
1/2 dl hunajaa
1/2 dl valkoviini- tai riisiviinietikkaa
1/2 dl valkoviiniä tai sakea
1/2 dl soijakastiketta
Pikkelisalaatti:
1 dl valkoviinietikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä
2 porkkanaa
1 kurkku
1 jalapeno
Valmistusohje
- Laita kanat jogurttiin marinoitumaan vähintään vartiksi. Jos kana on suolaamatonta, sekoita jogurtin joukkoon myös suolaa.
- Laita kaikki kastikkeen ainekset pannulle ja anna hautua kunnes kastike on sticky, ja maut ovat kohdillaan.
- Sekoita pikkelikasvisten liemi etikasta, sokerista ja vedestä. Leikkaa vihannekset sopiviksi paloiksi ja laita liemeen maustumaan.
- Pyörittele kanat maissi- ja vehnäjauhojen seoksessa ennen friteeraamista. Friteeraa ensin 12-15 minuuttia 150-asteisessa öljyssä. Toisen kerran 195-asteisessa öljyssä 3-5 minuuttia kunnes pinnassa on hyvä väri ja kana on läpikypsää.
- Kaada kastike kanojen päälle.
- Koristele sipulirenkailla ja sesam siemenillä.