Retki-Ramen Viljaporsaan Minuuttisuikaleista

Työaika Kokonaisaika 20 min
4 annosta

Possunsuikaleista valmistuu näppärästi herkullinen ramen-keitto, joka saa makua metsäsienistä ja inkivääristä. Aromaattisen keiton viimeistelevät kananmunan puolikkaat ja kevätsipulisilppu.

Keitto sopii hienosti myös retkievääksi. Nuotipaikalla valmistuva tuoksuva keitto hurmaa varmasti kanssaretkeilijät!

Raaka-aineet

1 rasia Atria Viljaporsaan Filee Minuuttisuikale 350g

2 dl kantarelleja tai suppilovahveroita

2 rkl öljyä

3 cm pala inkivääriä hienonnettuna

1 1/2 ltr liha- tai kanalientä

1-2 tl seesamiöljyä

3 rkl soijakastiketta

1 purjon valkoinen osa suikaloituna

300 g ramen-nuudeleita

4 kananmunaa keitettynä

1 pss kevätsipulia hienonnettuna

Valmistusohje

  1. Ruskista possusuikaleet ja sienet öljyssä kattilassa. Lisää joukkoon valkosipuli ja inkivääri. Kaada joukkoon liemi, seesamiöljy ja soija. Kiehauta. Lisää joukkoon nuudelit ja purjo. Sekoita ja tarkista maku. Mausta tarvittaessa soijalla.
  2. Jaa keitto kulhoihin ja halkaise yksi keitetty kananmuna jokaiseen kulhoon keiton päälle. Viimeistele kevätsipulilla. Nauti kulhoista syömäpuikoilla ja ryystämällä lientä.
  3. Talvisella retkellä kannattaa toimia näin: Sekoita liemi (lihaliemi, seesamiöljy ja soija) valmiiksi termospulloon, jolloin voit kaataa valmiiksi maustetun liemen kätevästi lämpimänä kattilaan. Pilko kasvikset kotona valmiiksi esimerkiksi pieniin pusseihin. Keitä myös kananmunat jo kotona. Pakkaa retkelle mukaan kattila sekä raa'at Minuuttisuikaleet.
  4. Ruskista nuotiolla kattilan pohjalla ensin Minuuttisuikaleet ja sienet, lisää sitten joukkoon valkosipuli, ja inkivääri, ja kaada termospullosta lämmin liemi päälle. Lisää nuudet ja purjo. Jaa kippoihin ja lisää keitetty kananmuna ja hienonnettu kevätsipuli.