Täytetty Joulukana englantilaisittain
Herkullinen joulukana valmistuu uunin lämmössä herkuteltavaksi, tällä kertaa englantilaiseen tyyliin maustettuna.
Raaka-aineet
1 Atria Joulukana Mausteinen n1,7kg
voita
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl karpaloita
1/2 dl pistaasipähkinöitä
1 dl taateleita
2 viipaletta vaaleaa leipää (tai krutonkeja)
1 rosmariininoksa
suolaa
mustapippuria
Valmistusohje
Ota kana huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkausta.
Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Halkaise taatelit ja poista siemenet. Viipaloi ja kuutioi leipä. Hienonna rosmariinin lehdet.
Kuullota sipulit paistinpannulla voissa keskilämmöllä. Lisää joukkoon kaikki loput täytteen ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan. Freesaa muutaman minuutin ajan.
Irrota kopia yhdessä pitävä nahka varovasti. Täytä kana painamalla täytemassaa tiiviisti broilerin sisälle. Asettele kanan koivet taas ristiin ja kiedo nahka takaisin paikoilleen koipien ympärille. Nosta kana uunivuokaan ja hiero muutama voinokare nahkaan. Kypsennä 175 asteessa uunin keskiosassa noin 1 tunti 45 minuuttia, tai kunnes kanan sisälämpötila on 80 astetta.
Ota kana uunista ja anna sen vetäytyä hetki. Lusikoi täyte kanan sisältä ja laita täyte tarjoilukulhoon.
Tarjoile kana ja täyte esimerkiksi mausteisen bataattilaatikon kanssa.