Tahmeat teriyakikanapyörykät
Kanan fileejauhelihasta ja itse tehdystä teriyakikastikkeesta syntyvät ihanan tahmeat teriyakikanapöyrykät. Näihin pyöryköihin jää koukkuun ja pahasti!
Raaka-aineet
Pyörykkämassa
1 pkt Atria Parempi Kanan Fileejauheliha 300g
1/2 dl korppujauhoja
1 kpl kananmuna
1-2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl inkivääriä raastettuna
3/4 tl suolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Teriyaki kastike
3/4 dl soijakastiketta
3/4 dl fariinisokeria
1/2 dl vettä
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl maissitärkkelystä
1 tl seesaminsiemenöljyä
1-2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
Tarjoiluun
kevätsipulia hiennonnettuna
seesaminsiemeniä
salaatinlehtiä
korianteria
thaibasilikaa
punaista chiliä viipaloituna
Valmistusohje
- Laita pyörykkämassan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna massan tekeytyä noin 10 minuuttia.
- Sekoita teriyakikastikkeen ainekset pienessä kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen. Keitä hiljalleen pari minuuttia.
- Pyörittele pyörykkämassasta pieniä lihapullia ja paista pannulla öljyssä kypsiksi, noin 5 minuuttia. Voit myös paistaa pyörykät uunissa 200 asteessa 10–15 minuuttia.
- Sekoita teriyakikastike kanapyöryköihin. Ripottele päälle kevätsipulia, seesaminsiemeniä ja punaista chiliä.
- Tarjoa kanapyörykät esimerkiksi salaatinlehdiltä tuoreiden yrttien kera.
VINKKI!
Voit käyttää glaseeraukseen myös kaupoista saatavaa valmista teriyakikastiketta.