Tahmeat teriyakikanapyörykät

Työaika Kokonaisaika 30 min
2-3 annosta

Kanan fileejauhelihasta ja itse tehdystä teriyakikastikkeesta syntyvät ihanan tahmeat teriyakikanapöyrykät. Näihin pyöryköihin jää koukkuun ja pahasti!

Raaka-aineet

Pyörykkämassa

1 pkt Atria Parempi Kanan Fileejauheliha 300g

1/2 dl korppujauhoja

1 kpl kananmuna

1-2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 tl inkivääriä raastettuna

3/4 tl suolaa

rypsiöljyä paistamiseen

Teriyaki kastike

3/4 dl soijakastiketta

3/4 dl fariinisokeria

1/2 dl vettä

1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl maissitärkkelystä

1 tl seesaminsiemenöljyä

1-2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Tarjoiluun

kevätsipulia hiennonnettuna

seesaminsiemeniä

salaatinlehtiä

korianteria

thaibasilikaa

punaista chiliä viipaloituna

Valmistusohje

  1. Laita pyörykkämassan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna massan tekeytyä noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita teriyakikastikkeen ainekset pienessä kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi välillä sekoitellen. Keitä hiljalleen pari minuuttia. 
  3. Pyörittele pyörykkämassasta pieniä lihapullia ja paista pannulla öljyssä kypsiksi, noin 5 minuuttia. Voit myös paistaa pyörykät uunissa 200 asteessa 10–15 minuuttia.
  4. Sekoita teriyakikastike kanapyöryköihin. Ripottele päälle kevätsipulia, seesaminsiemeniä ja punaista chiliä.
  5. Tarjoa kanapyörykät esimerkiksi salaatinlehdiltä tuoreiden yrttien kera.

 

Vinkki

Voit käyttää glaseeraukseen myös kaupoista saatavaa valmista teriyakikastiketta.