Mestarin porsaanpihviä ja maalaissalaattia

Työaika Kokonaisaika 40 min
4 annosta

Perinteinen Atrian mestarin Possupihvi saa seurakseen maalaissalaatin tässä helpossa ja maukkaassa reseptissä. 

Raaka-aineet

1 pkt Atria Mestarin Possupihvi Naturell 600g

2 rkl öljyä

California Rub: (halutessasi voit käyttää valmista dry rubia)

20 g pikakahvijauhetta

46 g suolaa

39 g valkosipulirouhetta

7 g mustapippuria myllystä

33 g ruokosokeria

1 g cayennepippuria

0,7 g jauhettua neilikkaa

1 g kanelia

Salaattikastike:

1 dl öljyä

2 rkl sitruunanmehua

2 rkl Dijon-siemensinappia

1 rkl hienonnettua vehnänorasta

1/2 tl suolaa

1/2 tl sokeria

1/4 tl mustapippuria myllystä

Maalaissalaatti:

500 g keitettyjä uusia perunoita

1 pkt babypinaattia, pikkusalaatteja tai salaatinlehtiä

8 kpl isoa varrellista kaprista

4 kpl keitettyä kananmunaa

1 kurkku kuutioituna

Valmistusohje

  1. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Sekoita rubin ainekset keskenään. Sivele pihvien pinnat öljyllä ja hiero sitten rub lihan pintaan. Grillaa tai paista pihvit kypsiksi.
  3. Sekoita salaattikastikkeen ainekset keskenään. Lohko tai puolita perunat niiden koosta riippuen ja laita ne kulhoon. Pese ja kuivaa pinaatti tai salaatti ja lisää se kulhoon perunoiden kanssa. Nostele kastike varovasti salaattipohjan joukkoon.
  4. Paista kaprikset nopeasti pannulla kuumassa öljyssä.
  5. Siirrä pohjasalaatti tarjoiluastioihin ja asettele sen pinnalle kananmunanlohkot, kurkkukuutiot, punasipuliviipaleet ja kaprikset. Viipaloi pihvit ja aseta viipaleet salaatin päälle.


Huom: Rubin ohjeet ovat grammoina, koska tällä tavoin niiden suhde toisiinsa on tarkempi, ja lopputulos parempi.

Vinkki: Rubia on järkevää tehdä kerralla enemmän. Ohjeesta tuleekin enemmän rubia kuin mille reseptissä on tarve. Voit käyttää rubia maustamaan esimerkiksi muita pihvejä tai erilaisia pataruokia.