Jäätelö-lettuhampparit

Työaika 20 min Kokonaisaika 6 t
6 annosta
IMG_5587.jpg

Helteisen kelin paras makea naposteltava on jäätelöhamppari! Nämä viiden aineksen herkut kootaan rahkaohukaisista ja raikkaan mansikkaisesta kotitekoisesta jäätelöstä.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Rahkaohukainen Omena-Kaneli 380g

tai

1 pkt Atria Rahkaohukainen Kaakao-Vadelma 380g

1 prk kondensoitua maitoa

3 dl kermaa

3 rkl lemon curd -sitruunatahnaa

100 g mansikoita

Valmistusohje

  1. Tee jäätelö hyvissä ajoin, viimeistään kuusi tuntia ennen tarjoilua. Vaahdota kerma ja sekoita siihen kondensoitu maito. Kaada seos vuokaan, joka kestää pakastusta.
  2. Poista mansikoista kannat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Sekoita mansikkakuutiot ja sitruunatahna jäätelön joukkoon. Pakasta ainakin 6 tuntia, mielellään yön yli.
  3. Lämmitä letut mikrossa. Anna niiden jäähtyä hetki. Tee jäätelöstä pallo, nosta se letun päälle ja paina toinen lettu kanneksi.