Suolaiset joulutortut
Työaika 15 min Kokonaisaika 30 min
annosta
Joulutortut toimivat hienosti myös suolaisilla täytteillä! Lisää raikas täyte paiston jälkeen. Helppo ja herkullinen tarjottava pikkujoulusesonkiin. Tai miksei ympäri vuottakin - tee perinteiseen joulutorttumuotoon tai muotoile vaikkapa kukkasiksi.
Raaka-aineet
Kinkkutortut:
torttutaikinalevyjä
Atria Saunapalvia
(kananmuna)
tuorejuustoa maun mukaan
yrttejä tai miniversoja
seesaminsiemeniä
Kylmäsavuhärkä-viikunatortut:
torttutaikinalevyjä
sinihomejuustoa
(kananmuna)
Atria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g
viikunahilloa
tuoretta rosmariinia tai muuta yrttiä
Valmistusohje
Kinkkutortut
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Leikkaa viillot taikinaneliöiden kulmiin. Laita kunkin taikinaneliön päälle viipale kinkkua. Taittele joka toinen kulma tortun keskelle, nipistä taikina yhteen ja paina keskikohtaa.
- Voitele tortut halutessasi kananmunalla.
- Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Lisää jäähtyneiden torttujen keskelle nokareet tuorejuustoa. Koristele yrteillä tai miniversoilla ja siemenillä.
Kylmäsavuhärkä-viikunatortut
- Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
- Leikkaa taikinalevyt puoliksi. Tee jokaiseen kulmaan kulman muotoinen viilto noin sentin päähän reunasta. Käännä jokainen kulma keskelle ja paina kiinni.
- Voitele tortut halutessasi kananmunalla.
- Laita kunkin tortun keskelle pala sinihomejuustoa.
- Paista torttuja 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.
- Lisää torttujen keskelle viipale kylmäsavuhärkää ja lusikallinen viikunahilloa. Koristele vaikkapa tuoreella rosmariinilla.