Sinihomejuustotäytteiset savuburgerit
Sinihomejuustotäytteiset savuburgerit syntyvät helposti normaalissa grillissä. Kikkana on heittää hieman savustuslastuja hiilien tai brikettien sekaan, jolloin burgerit saavat miedon, mutta silti tunnistettavan savunmaun.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Burger Naudanliha 480g
100 g sinihomejuustoa
suolaa
mustapippuria myllystä
savustuslastuja
4 kpl sämpylää
majoneesia, salaattia, tomaattia ja punasipulia tai muita täytteitä makusi mukaan
Valmistusohje
- Muotoile burgerlihasta kuusi ohutta pihviä. Ripottele kolmen päälle sinihomejuustoa ja nosta toiset kolme pihviä pihvien päälle. Painele pihvien reunat kiinni ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Lämmitä hiiligrilli ja heitä kuumien hiilien tai brikettien päälle kourallinen vedessä liotettuja savustuslastuja. Grillaa burgerpihvit kansi kiinni, jotta niihin tarttuu sopivasti savun makua (noin 5-10 minuuttia per puoli).
- Lämmitä myös sämpylät grillissä ja kokoa burgerit makusi mukaan. Majoneesi, salaatti, tomaatti ja punasipuli joko marinoituna tai marinoimattomana ovat varmoja valintoja.