Marokkolainen kanakeitto
Tässä helppo kanakeitto, joka vie sinut Marrakechin kautta Casablancaan. Marokkolainen kanakeitto on mausteista ja ennen kaikkea supermaukasta ja se sopii erityisesti tuomaan lämpöä pakkaspäiviin.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Parempi Kanan Fileejauheliha 300g
rypsiljyä paistamiseen
1 sipuli hienonnettuna
3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 porkkanaa kuorittuna ja kuutioituna
2 tl juustokuminaa
1 tl jauhettua korianteria
1 tl kanelia
1 tl kurkumaa
1 prk tomaattimurskaa (400 g)
n. 8 dl vettä
1 kanaliemikuutio
1 prk säilykekikherneitä (n. 300 g) valutettuna
1 sitruunan mehu (n. 1/2 dl)
1 tl suolaa
1 tl sokeria
tuoretta korianteria hienonnettuna
tuoretta minttua hienonnettuna
Harissajogurtti:
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl harissatahnaa
ripaus suolaa
Valmistusohje
- Sekoita harissajogurtin aineet keskenään ja nosta se maustumaan jääkaappiin.
- Paista jauheliha öljytilkassa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit, porkkanakuutiot ja mausteet paistamisen loppuvaiheessa.
- Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja kanaliemikuutio. Anna keiton hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
- Lisää kikherneet, sitruunan mehu, suola ja sokeri. Jatka keittämistä vielä muutama minuutti.
- Viimeistele keitto yrteillä ja tarjoa harissajogurtin kera.