Marokkolainen kanakeitto

Työaika 15 min Kokonaisaika 30 min
4-6 annosta
Marokkolainen _kanakeitto_720x910.jpg

Tässä helppo kanakeitto, joka vie sinut Marrakechin kautta Casablancaan. Marokkolainen kanakeitto on mausteista ja ennen kaikkea supermaukasta ja se sopii erityisesti tuomaan lämpöä pakkaspäiviin.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Parempi Kanan Fileejauheliha 300g

rypsiljyä paistamiseen

1 sipuli hienonnettuna

3-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2-3 porkkanaa kuorittuna ja kuutioituna

2 tl juustokuminaa

1 tl jauhettua korianteria

1 tl kanelia

1 tl kurkumaa

1 prk tomaattimurskaa (400 g)

n. 8 dl vettä

1 kanaliemikuutio

1 prk säilykekikherneitä (n. 300 g) valutettuna

1 sitruunan mehu (n. 1/2 dl)

1 tl suolaa

1 tl sokeria

tuoretta korianteria hienonnettuna

tuoretta minttua hienonnettuna

Harissajogurtti:

2 dl turkkilaista jogurttia

1 tl harissatahnaa

ripaus suolaa

Valmistusohje

  1. Sekoita harissajogurtin aineet keskenään ja nosta se maustumaan jääkaappiin.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sipulit, porkkanakuutiot ja mausteet paistamisen loppuvaiheessa.
  3. Lisää kattilaan tomaattimurska, vesi ja kanaliemikuutio. Anna keiton hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
  4. Lisää kikherneet, sitruunan mehu, suola ja sokeri. Jatka keittämistä vielä muutama minuutti.
  5. Viimeistele keitto yrteillä ja tarjoa harissajogurtin kera.