Täydellinen pippuripihvi Henri Alénin tapaan
Valmista Henri Alénin ohjeiden mukaan ravintolatasoinen pippuripihvi kotona. Helppoa ja todellakin herkullista, sekä valmista vain 20 minuutissa!
Raaka-aineet
4 kpl Atria Naudan Pippuripihvi Takuumureasta Paahtopaistista 280g
suolaa
1/2 rkl mustapippuria
1 rkl viherpippuria
1 rkl roseepippuria
1 rkl kasviöljyä paistamiseen
1 rkl + 2 tl Dijon-sinappia
(1 rkl konjakkia)
2 dl punaviinikastiketta tai demi-glace-kastikepohjaa
1/2 dl kuohukermaa
Tarjoiluun:
Kasviksia maun mukaan. Esimerkiksi paahdettua kukkakaalia ja sydänsalaattia tai vihreää salaattia.
Valmistusohje
- Mausta pihvit suolalla. Murskaa pippurit huhmareessa tai myllyllä.
- Paista väri pihveihin todella kuumalla, öljytyllä pannulla, ja siirrä sivuun työlaudalle.
- Sivele sinapilla päältä ja painele sivelty pinta murskattuihin pippureihin.
- Siirrä pihvi takaisin pannulle niin että pippuroitu pinta on ylöspäin. Liekitä pihvit halutessasi konjakilla. Lisää punaviinikastike pannulle kiehumaan ja lisää sekaan kerma sekä 2 tl sinappia. Hauduta pihvejä kastikkeessa noin 5 minuuttia. Nosta pihvit lämmitetyille lautasille ja kiehauta kastiketta pannulla vielä kerran kunnolla, jotta se saostuu. Lusikoi kastiketta runsaasti pihvin kaveriksi.
- Tarjoile esimerkiksi paahdetun kukkakaalin ja sydänsalaatin tai vihreän salaatin kera.