Täydellinen pippuripihvi Henri Alénin tapaan

Työaika 20 min Kokonaisaika 20 min
4 annosta
henri-alen-pippuripihvi.webp

Valmista Henri Alénin ohjeiden mukaan ravintolatasoinen pippuripihvi kotona. Helppoa ja todellakin herkullista, sekä valmista vain 20 minuutissa!

Raaka-aineet

4 kpl Atria Naudan Pippuripihvi Takuumureasta Paahtopaistista 280g

suolaa

1/2 rkl mustapippuria

1 rkl viherpippuria

1 rkl roseepippuria

1 rkl kasviöljyä paistamiseen

1 rkl + 2 tl Dijon-sinappia

(1 rkl konjakkia)

2 dl punaviinikastiketta tai demi-glace-kastikepohjaa

1/2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun:

Kasviksia maun mukaan. Esimerkiksi paahdettua kukkakaalia ja sydänsalaattia tai vihreää salaattia.

Valmistusohje

  1. Mausta pihvit suolalla. Murskaa pippurit huhmareessa tai myllyllä.
  2. Paista väri pihveihin todella kuumalla, öljytyllä pannulla, ja siirrä sivuun työlaudalle.
  3. Sivele sinapilla päältä ja painele sivelty pinta murskattuihin pippureihin.
  4. Siirrä pihvi takaisin pannulle niin että pippuroitu pinta on ylöspäin. Liekitä pihvit halutessasi konjakilla. Lisää punaviinikastike pannulle kiehumaan ja lisää sekaan kerma sekä 2 tl sinappia. Hauduta pihvejä kastikkeessa noin 5 minuuttia. Nosta pihvit lämmitetyille lautasille ja kiehauta kastiketta pannulla vielä kerran kunnolla, jotta se saostuu. Lusikoi kastiketta runsaasti pihvin kaveriksi.
  5. Tarjoile esimerkiksi paahdetun kukkakaalin ja sydänsalaatin tai vihreän salaatin kera.