Savustettu entrecote viskivoilla ja savustetulla maissilla

Työaika Kokonaisaika 1 t
4 annosta

Tuhtia naudan entrecotepihviä grillataan ensin epäsuoralla lämmöllä, jolloin siihen ehtii tarttua kunnolla herkullista savuaromia. Lopuksi pihvit kypsennetään loppuun suoralla lämmöllä. Viskivoita ja savustettua maissia kaveriksi ja illallinen on valmis.

Raaka-aineet

4 pkt Atria Takuumurea Naudan Entrecote n300g

suolaa

mustapippuria myllystä

4-8 kpl esikypsennettyä maissintähkää

1 dl oliiviöljyä

Maustevoi:

1-2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 rkl ruohosipulia hienonnettuna

100 g huoneenlämpöistä voita

1 rkl laadukasta bourbon-viskiä

1/2 tl suolaa

mustapippuria myllystä

Mausteseos maissille:

2 rkl sipulijauhetta

1 rkl paprikajauhetta

2 rkl ruokosokeria

1 rkl mietoa chilijauhetta

1 tl suolaa

3 kevätsipulia hienonnettuna

Lisäksi:

hikkori tai tammisavustuslastuja

Valmistusohje

Valmista ensin maustevoi. Hienonna valkosipulinkynnet ja ruohosipuli ja sekoita kaikki maustevoin ainekset keskenään. Rullaa voi leivinpaperin avulla tangoksi ja anna sen kovettua jääkaapissa.

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen savustusta. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla juuri ennen savustusta.

Liota hikkori- tai tammilastuja vedessä puoli tuntia ennen savustusta.

Sekoita maissin mausteseoksen mausteet keskenään. Sivele maissit oliiviöljyllä ja levitä pintaan mausteseosta.

Aseta pallogrillin pohjalle, yhteen kulmaan, 4-5 esikuumennettua brikettiä ja laita niiden päälle kourallinen liotettuja savustuslastuja. Savusta pihvejä ja maisseja mahdollisimman alhaisella lämmöllä (alle 100 astetta) epäsuoralla savulla, kunnes pihvin sisälämpötila on 43 astetta. Aikaa tähän menee noin puoli tuntia. Seuraa grilliä koko savustuksen ajan, lisäten välillä puruja ja brikettejä kun edelliset ovat palaneet loppuun. Älä kuitenkaan availe kantta turhaan ettei lämpö pääse karkaamaan.

Kun pihvit ovat lähellä toivomaasi kypsyyttä, ota pihvit ja maissit pois grillistä. Kaada grilliin reilusti lisää esilämmitettyjä hiiliä tai brikettejä ja grillaa lihaan ja maissiin nopeasti kauniit pinnat. Tarjoile pihvit ja maissit maustevoin kanssa.