Meetvurstipizza täytetyllä reunuksella
Vaikka pizzan reuna onkin aina herkullinen, niin sitäkin voi tuunata. Laita reunan täytteeksi meetvurstia ja juustoa tuomaan lisää makua ja mehukkuutta. Reunan voi täytteenä voi käyttää myös pekonikuutioita, tuorejuustoa ja yrttejä. Taitettuun reunaan kannattaa tehdä pieniä viiltoja, jotta herkullinen täyte tulee esille. Jollei sitten halua pitää salaisuutta loppuun asti...
Raaka-aineet
Pohja:
500 g vehnäjauhoja
7 g kuivahiivaa
3 dl vettä
1 rkl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
Täytteeksi:
1 pkt Atria Suomalainen Meetvursti 200g
2 dl tomaattikastiketta (esim. valmista tomaattipastakastiketta tai paseerattua tomaattia suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja ripauksella sokeria maustettuna)
1 ruukku tuoretta meiramia
oliiviöljyä reunuksien voiteluun
Valmistusohje
- Sekoita kulhossa lusikalla keskenään jauhot, hiiva ja vesi. Kun kaikki on sekaisin ja möykyt poissa, lisää suola ja sitten öljy. Taikina on varsin kosteaa. Sen kuuluukin olla.
Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä helläkätisesti. Jaa taikina puoliksi. Ota taikinaa kiinni ulkokulmista, nosta hiukan ilmaan, käännä 90 astetta ja laske takaisin alas. Toista tämä muutaman kerran, älä vaivaa. Nosta ja käännä, nosta ja käännä. Taikinan tahmaisuus vähenee jokaisen kääntämisen jälkeen. - Öljyä kulho kevyesti ja aseta taikina lepäämään siihen 15 minuutiksi. Toista nosto- ja kääntökierros vielä kaksi kertaa. Anna taikinan levätä aina välissä kulhossa. Taikinan pitäisi lopussa olla kimmoisaa, ei tahmeaa.
Laita taikina takaisin kulhoon, peitä tiukasti tuorekelmulla, laita jääkaappiin ja anna kohota yhden vuorokauden ajan. - Ennen kuin alat valmistaa pizzoja, anna taikinan lämmetä huoneenlämpöiseksi.
- Lämmitä grilli 220 asteeseen. Jaa taikina neljään osaan ja kauli osat pyöreiksi pizzapohjiksi. Voitele reuna vedellä noin 5 sentin leveydeltä. Ripottele juustoraastetta ja suikaleiksi leikattua meetvurstia tasainen kerros reunalle kapealle osuudelle. Taita taikinan reuna päälle ja paina sormin sauma kiinni. Levitä pizzapohjan keskelle tomaattikastiketta, lisää päälle juustoraastetta ja meetvurstiviipaleita. Aseta lopuksi pizzan päälle vielä meiraminoksat. Voitele reunukset oliiviöljyllä. Tee terävällä veitsellä pienet viillot reunukseen ja paista noin 15 minuutin ajan.