Vartin kana-pho

Työaika 15 min Kokonaisaika 15 min
4 annosta
Vartin_kanapho_2_720x910.jpg

Vartin kana-pho on nopea ja herkullinen versio perinteisestä vietnamilaisesta keitosta, joka valmistuu vain 15 minuutissa. Tämä kevyt mutta täyteläinen ruoka on täynnä aromaattisia makuja, kuten inkivääriä, valkosipulia, limettiä ja tuoreita yrttejä. Pho on yleensä tunnettu pitkään keitetystä liemestään, mutta tässä ohjeessa oikaisemme ajassa käyttämällä valmista kanaliemipohjaa ja kanaa. Lopputuloksena on lämmin, lohduttava keitto, joka sopii kiireisen arjen keskelle tai kevyeksi ateriaratkaisuksi.

Raaka-aineet

3 kevätsipulia

2 cm pala inkivääriä ohuina siivuina

1 tähtianis

1 kanelitanko

1 rkl mustapippureita

1 rkl korianterin siemeniä

1 1/2 l vettä

2 kanaliemikuutiota

2 rkl kalakastiketta

200 g riisinuudeleita

1 porkkana ohuina lastuina

1 pkt Atria Murea & Nopea Kana Kebab 250g

kourallinen ituja

tuoretta minttua ja/tai thaibasilikaa

srirachaa

limelohkoja

Valmistusohje

  1. Hienonna kevätsipuli. Säästä vihreät osat myöhempää käyttöä varten, laita vaaleat osat kattilaan yhdessä inkiväärin, tähtianiksen, kanelitangon, mustapippurien ja korianterin siemenien kanssa. Paahda hetki. Lisää vesi, murennettu kanaliemikuutio ja kalakastike. Keitä 10 minuuttia.
  2. Keitä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta.
  3. Jaa nuudelit neljään kulhoon. Lisää porkkanat, kevätsipulien vihreät osat, Kana Kebab ja idut.
  4. Siivilöi kuuma liemi kulhoihin. Viimeistele annokset tuoreilla yrttien lehdillä ja chilillä. Tarjoile lisäksi srirachaa ja limelohkoja.

VINKKI! Jos sinulla ei ole nopeasti kuumenevaa hellaa, voit nopeuttaa ruuan valmistusta keittämällä veden ensin vedenkeittimellä.