Kepakot makkaratikussa

Työaika 20 min Kokonaisaika 20 min
4 annosta

Atrian jauhelihamurekkeesta syntyy näppärästi maukkaat kepakot. Kotitekoinen helppo kastike antaa kepakoille upean maun. Kypsennä kepakot pannulla, uunissa, grillissä tai vaikkapa hiilloksella nuotiopaikalla. Nauti sellaisenaan tai vaikkapa pitaleipien täytteenä.

Raaka-aineet

1 kpl Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g

Grillikastike:

100 g voita

3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

3 rkl sitruunan mehua

3 rkl soijakastiketta

1/4 tl mustapippuria

1/4 tl cayennepippuria

Tarjoiluun esim. pitaleipia, tuoreita kasviksia ja tsatsikia

Valmistusohje

  1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli. Anna valkosipulin kypsyä noin 2 minuuttia ja sekoita joukkoon loput ainekset.
  2. Jaa jauhelihamassa neljään osaan ja muotoile makkara- tai grillaustikkujen ympärille tasaisia kepakoita. Voitele kepakoita kypsennyksen aikana pari kertaa grillikastikkeella, jotta saat pintaan mehevän maun sekä rapean pinnan.