Kepakot makkaratikussa

20 min työaika
20 min kokonaisaika
4
Kepakot makkaratikussa
20 min työaika
20 min kokonaisaika
4

Atrian jauhelihamurekkeesta syntyy näppärästi maukkaat kepakot. Kotitekoinen helppo kastike antaa kepakoille upean maun. Kypsennä kepakot pannulla, uunissa, grillissä tai vaikkapa hiilloksella nuotiopaikalla. Nauti sellaisenaan tai vaikkapa pitaleipien täytteenä.

Raaka-aineet

1 kpl mureke

Grillikastike:

100 g voita

3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna

3 rkl sitruunan mehua

3 rkl soijakastiketta

1/4 tl mustapippuria

1/4 tl cayennepippuria

Tarjoiluun esim. pitaleipia, tuoreita kasviksia ja tsatsikia

Ohje

Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli. Anna valkosipulin kypsyä noin 2 minuuttia ja sekoita joukkoon loput ainekset.

Jaa jauhelihamassa neljään osaan ja muotoile makkara- tai grillaustikkujen ympärille tasaisia kepakoita. Voitele kepakoita kypsennyksen aikana pari kertaa grillikastikkeella, jotta saat pintaan mehevän maun sekä rapean pinnan.