Kepakot makkaratikussa
Atrian jauhelihamurekkeesta syntyy näppärästi maukkaat kepakot. Kotitekoinen helppo kastike antaa kepakoille upean maun. Kypsennä kepakot pannulla, uunissa, grillissä tai vaikkapa hiilloksella nuotiopaikalla. Nauti sellaisenaan tai vaikkapa pitaleipien täytteenä.
Raaka-aineet
1 kpl Atria Parempi Nauta Jauheliha 10% 400g
Grillikastike:
100 g voita
3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl sitruunan mehua
3 rkl soijakastiketta
1/4 tl mustapippuria
1/4 tl cayennepippuria
Tarjoiluun esim. pitaleipia, tuoreita kasviksia ja tsatsikia
Valmistusohje
- Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon valkosipuli. Anna valkosipulin kypsyä noin 2 minuuttia ja sekoita joukkoon loput ainekset.
- Jaa jauhelihamassa neljään osaan ja muotoile makkara- tai grillaustikkujen ympärille tasaisia kepakoita. Voitele kepakoita kypsennyksen aikana pari kertaa grillikastikkeella, jotta saat pintaan mehevän maun sekä rapean pinnan.