Minimuffinit punaviinipaistilla ja piparjuurimajoneesilla
Työaika
45 min
Kokonaisaika
1 t 15 min
Isommalta aterialta ylijääneelle paistille löytyy monia erilaisia käyttötapoja. Nämä kauniit minimuffinit toimivat esimerkiksi alkupalana tai cocktail-naposteltavana.
Raaka-aineet
Muffinitaikina:
3 kananmunaa
2 1/2 dl maitoa
1 tl suolaa
250 g vehnäjauhoja
Piparjuurimajoneesi:
1 rkl piparjuuritahnaa
1 dl majoneesia
Lisäksi:
250 g Atria Takuumurea Naudan Sisäpaisti n1,0kg
20 g parmesaania
Valmistusohje
- Vispaa sekaisin kananmunat, maito ja suola. Lisää jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna taikinan levätä 30 minuuttia.
- Lusikoi seos voideltuihin pieniin muffinivuokiin tai pieneen muffinipannuun täyttäen noin 2/3 vuoista. Paista 200-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia, kunnes muffinit ovat kohonneita ja kullanruskeita.
- Sekoita piparjuuritahna majoneesiin. Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi ja siivut kahteen osaan. Leikkaa minimuffineiden päältä pois pala niin, että saat tasaisen pinnan.
- Kierrä paisti ruusukkeeksi ja laita muffinin päälle, pursota päälle piparjuurimajoneesia ja raasta pinnalle parmesaania. Koristele minimuffini vesikrassilla.
KOKEILE MYÖS
Tartar à la Henri Alén
4
Tutustu reseptiin
Leikkelekranssi
3
Tutustu reseptiin
Pad thai rapealla kanalla
1
Tutustu reseptiin
Kahvilla maustettu paahtopaisti
1
Tutustu reseptiin
Possu-ssämit ja pikakimchi
0
Tutustu reseptiin