Minimuffinit punaviinipaistilla ja piparjuurimajoneesilla

Työaika 45 min Kokonaisaika 1 t 15 min
4 annosta

Isommalta aterialta ylijääneelle paistille löytyy monia erilaisia käyttötapoja. Nämä kauniit minimuffinit toimivat esimerkiksi alkupalana tai cocktail-naposteltavana.

Raaka-aineet

Muffinitaikina:

3 kananmunaa

2 1/2 dl maitoa

1 tl suolaa

250 g vehnäjauhoja

Piparjuurimajoneesi:

1 rkl piparjuuritahnaa

1 dl majoneesia

Lisäksi:

250 g Atria Takuumurea Naudan Sisäpaisti n1,0kg

20 g parmesaania

Valmistusohje

  1. Vispaa sekaisin kananmunat, maito ja suola. Lisää jauhot vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna taikinan levätä 30 minuuttia.
  2. Lusikoi seos voideltuihin pieniin muffinivuokiin tai pieneen muffinipannuun täyttäen noin 2/3 vuoista. Paista 200-asteisessa uunissa 12-14 minuuttia, kunnes muffinit ovat kohonneita ja kullanruskeita.
  3. Sekoita piparjuuritahna majoneesiin. Leikkaa paisti ohuiksi siivuiksi ja siivut kahteen osaan. Leikkaa minimuffineiden päältä pois pala niin, että saat tasaisen pinnan.
  4. Kierrä paisti ruusukkeeksi ja laita muffinin päälle, pursota päälle piparjuurimajoneesia ja raasta pinnalle parmesaania. Koristele minimuffini vesikrassilla.