Karjalanpaisti grillistä

Perinteisen karjalanpaistin valmistus onnistuu myös grillissä. Kun lisäät hiillokseen liotettuja leppälastuja, saat mukaan sopivasti savun makua.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Perinteinen Karjalanpaisti 700g
2 tl suolaa
1 rkl voita tai öljyä voiteluun
4 sipulia
2 porkkanaa
1 tl mustapippuria
1 tl mastepippuria
3 kpl laakerinlehteä
8-9 dl vettä
Tarjoiluun esimerkiksi:
perunamuusia
suolakurkkuja
puolukoita
Ohje
Ota lihat huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen kokkausta.
Lämmitä grilli kuumaksi. Mausta huoneenlämpöiset lihat suolalla. Voitele
uunivuoka ja asettele lihat tasaisesti vuokaan. Anna lihojen paahtua uunivuoassa grillissä, kunnes lihoissa ontasaisesti hyvä väri.
Kuori sillä aikaa sipulit ja porkkanat ja leikkaa ne reiluiksi paloiksi.
Lisää porkkana- ja sipulilohkot ja mausteet lihojen joukkoon. Kaada päälle vesi ja sulje kansi. Anna hautua noin 150-asteisessa grillissä kannen alla noin 2 tuntia, kunnes lihat ovat mureita.
Tarjoile karjalanpaisti perunamuusin, puolukoiden ja suolakurkkujen kera.
Voit lisätä hiilten päälle liotettuja leppälastuja, jotta saat ruokaan hieman savun makua.