Helppo perinteinen nakkikastike

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
5 annosta
617375_Nakkikastike_pannu_annos_pysty-1.jpg

Helppo nakkikastike on arkiruokien klassikko parhaimmillaan! Lempeän maukas nakkikastike maistuu varmasti koko perheelle ja vie monet makumuistoissa lapsuuteen. Ota siis tämä perinteinen nakkikastikereseptimme talteen ja kokeile myös vinkkejämme, kuinka tuunata klassikko helposti uusin mauin!

Raaka-aineet

1 pkt Atria Rehti Hyvä Nakki 560g

1 kpl sipuli

2 kpl valkosipulinkynttä

1 rkl öljyä

1 rkl voita

2 rkl vehnäjauhoja

4 dl vettä

0,5 kpl lihaliemikuutio

1 dl kermaa

2 rkl tomaattipyreetä

2 tl sinappia

0,5 tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Paloittele Atria Rehti Hyvä nakit. Kuori sekä hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Kuumenna tilavassa paistinpannussa öljy ja paista nakkipaloja noin 5 minuutin ajan, kunnes nakit ovat saaneet kauniin paistopinnan.
  3. Lisää pannulle sipulit ja jatka paistamista kevyesti käännellen muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle voi ja valkosipulit ja kääntele.
  4. Ripota pannulle jauhot, kääntele ne hyvin nakkien joukkoon ja paista muutaman minuutin ajan. Kaada päälle vesi ja lisää mukaan puolikas lihaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä sekoitellen.
  5. Lisää kastikkeeseen kerma, tomaattipyree ja sinappi ja sekoita hyvin. Anna hautua muutama minuutti. Mausta mustapippurilla, maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa ja herkuttele!

 

Tuunaa klassikko uusin mauin! Lisää nakkikastikkeen joukkoon halkaistuja kirsikkatomaatteja ja tuoretta chiliä ja saat aikaan mukavan pirteän makumaailman. Tuhdin ja lämmittävän lisän antaa puolestaan Atria Suomalainen Pekoni pehmeä chili-valkosipuli 100g. Hiukan makeampi versio syntyy puolestaan vaihtamalla tomaattipyree ketsuppiin. Tai kokeile vaihtaa tavallinen kerma maustettuun – kuten juustoiseen, sipuliseen tai yrttiseen – ja kastike saa helposti uutta twistiä.