Appelsiineilla tuunattu porkkanalaatikko

Työaika 15 min Kokonaisaika 1 t
6 annosta
Screenshot 2024-11-27 at 15.39.10.png

Kokeile freesata joulun klassikkoherkku raikkaalla inkiväärillä ja kardemummalla!

 

Katso kaikki jouluvinkit täältä!

Raaka-aineet

1 pkt Atria Porkkanalaatikko 400g

1 kpl appelsiini

raastettua inkivääriä

kardemummaa

voita

Valmistusohje

  1. Mausta porkkanalaatikko raastetulla inkiväärillä ja kardemummalla.
  2. Lisää laatikon joukkoon ruskistettua voita ja sekoita hyvin.
  3. Laita porkkanalaatikkomassa voideltuun uunivuokaan ja lado pinnalle hyvin pesty appelsiini ohuina renkaina. Saat pintaan kaunista väriä, jos lisäät vielä lirauksen vaahterasiirappia.
  4. Paista laatikkoa uunissa 175 asteessa noin 30–40 minuuttia.

 

Vinkki! Ruskistetun voin tilalla voit käyttää myös kookoskermaa.

 

Ruskistettu voi

  1. Valitse ruskistetun voin tekemiseen iso paksupohjainen kattila tai pannu. Pieni määrä voita valmistuu noin viidessä minuutissa.
  2. Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja laita ne pannulle. Nosta lämpötilaa maltillisesti.
  3. Voi alkaa ruskistua 160 asteessa. Kun voi alkaa kuplia, voit sekoittaa sitä kevyesti.
  4. Kun tuoksu alkaa selkeästi muistuttamaan pähkinää ja voi kuohahtaa, on tämä merkki siitä, että voi on valmista.
  5. Paistamisen jälkeen voi on hyvä siirtää heti toiseen lämpöä kestävään astiaan, jottei voi pala.