Appelsiineilla tuunattu porkkanalaatikko
Työaika
15 min
Kokonaisaika
1 t
Kokeile freesata joulun klassikkoherkku raikkaalla inkiväärillä ja kardemummalla!
Raaka-aineet
1 pkt Atria Porkkanalaatikko 400g
1 kpl appelsiini
raastettua inkivääriä
kardemummaa
voita
Valmistusohje
- Mausta porkkanalaatikko raastetulla inkiväärillä ja kardemummalla.
- Lisää laatikon joukkoon ruskistettua voita ja sekoita hyvin.
- Laita porkkanalaatikkomassa voideltuun uunivuokaan ja lado pinnalle hyvin pesty appelsiini ohuina renkaina. Saat pintaan kaunista väriä, jos lisäät vielä lirauksen vaahterasiirappia.
- Paista laatikkoa uunissa 175 asteessa noin 30–40 minuuttia.
Vinkki! Ruskistetun voin tilalla voit käyttää myös kookoskermaa.
Ruskistettu voi
- Valitse ruskistetun voin tekemiseen iso paksupohjainen kattila tai pannu. Pieni määrä voita valmistuu noin viidessä minuutissa.
- Pilko voi pieniksi kuutioiksi ja laita ne pannulle. Nosta lämpötilaa maltillisesti.
- Voi alkaa ruskistua 160 asteessa. Kun voi alkaa kuplia, voit sekoittaa sitä kevyesti.
- Kun tuoksu alkaa selkeästi muistuttamaan pähkinää ja voi kuohahtaa, on tämä merkki siitä, että voi on valmista.
- Paistamisen jälkeen voi on hyvä siirtää heti toiseen lämpöä kestävään astiaan, jottei voi pala.
KOKEILE MYÖS
Tuunattu rosolli
0
Tutustu reseptiin
Kalkkuna-lehtikaalisalaatti karamellisoiduilla manteleilla
0
Tutustu reseptiin
Kylmäsavupiparkakut
0
Tutustu reseptiin