Kaalikääryleet
Herkulliset ja terveelliset kaalikääryleet - täydellinen vaihtoehto arkeen
Kaalikääryleet ovat perinteinen suomalainen ruokalaji, joka tarjoaa herkullisen ja terveellisen vaihtoehdon arki-iltaan. Kaalikääryleet ovat tunnettuja mehevistä kaalinlehdistään, jotka kietoutuvat täytteen ympärille muodostaen herkullisen kokonaisuuden. Näitä mehevän täyteläisiä kääryleitä voi valmistaa monin eri tavoin ja täyttää erilaisilla raaka-aineilla, jolloin ne sopivat niin lihaa syöville kuin kasvisruokailijoillekin.
Raaka-aineet
1 suuri valko- tai käärylekaali ilman kantaa
suolaa
1 dl riisiä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 rkl öljyä
1 pktAtria Nauta Jauheliha 17% 400g
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
tuoretta meiramia
1 porkkana raastettuna
1/2 dl tummaa siirappia
Tarjoiluun:
perunamuusia ja puolukkasurvosta tai -hilloa
Valmistusohje
- Keitä kaalia runsaassa, suolalla maustetussa vedessä, kunnes kaali pehmenee ja lehdet on helppo irrottaa.
- Irrota kaalinlehdet ja hienonna pienemmät lehdet kaalin keskeltä täytteeseen lisättäväksi.
- Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla.
- Lisää jauheliha ja ruskista.
- Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Lisää joukkoon porkkanaraaste, riisi ja hienonnettu kaali.
- Poista kaalin lehdistä kova keskiruoti, jos lehtiä on hankala kääriä. Lisää reilu ruokalusikallinen täytettä kaalinlehdelle, kääri rullalle ja laita uunivuokaan
- Valuta siirappi kaalikääryleiden pinnalle.
- Paista kaalikääryleitä 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.