Kaalikääryleet

50 min työaika
1 h 30 min kokonaisaika
8-10
Kaalikääryleet
50 min työaika
1 h 30 min kokonaisaika
8-10

Perinteiset kaalikääryleet kuuluvat syksyyn. Ihanasti karamellisoituneet, siirappipintaiset uunissa meheviksi hautuneet kääryleet maistuvat perunamuhennoksen ja puolukkasurvoksen kanssa.

Raaka-aineet

1 suuri valko- tai käärylekaali ilman kantaa

suolaa

1 dl riisiä

1 sipuli hienonnettuna

1 valkosipulinkynsi hienonnettuna

2 rkl öljyä

1 pkt Atria Nauta Jauheliha 17% 400g

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

tuoretta meiramia

1 porkkana raastettuna

1/2 dl tummaa siirappia

Ohje

Keitä kaalia runsaassa, suolalla maustetussa vedessä, kunnes kaali pehmenee ja lehdet on helppo irrottaa. Irrota kaalinlehdet ja hienonna pienemmät lehdet kaalin keskeltä täytteeseen lisättäväksi.

Keitä riisi suolalla maustetussa vedessä. Kuullota sipuleita hetki öljyssä pannulla. Lisää jauheliha ja ruskista. Mausta suolalla, pippurilla ja meiramilla. Lisää joukkoon porkkanaraaste, riisi ja hienonnettu kaali.

Poista kaalin lehdistä kova keskiruoti, jos lehtiä on hankala kääriä. Lisää reilu ruokalusikallinen täytettä kaalinlehdelle, kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Valuta siirappi kääryleiden pinnalle.

Paista kaalikääryleitä 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Näillä Atria-tuotteilla onnistut