Henri Alénin kana-kevätsipulivartaat ja vihreä chilidippi

Työaika Kokonaisaika
4 annosta

”Kanan paisti, eli luuton reisi on mainio liha grillaukseen. Se sisältä sopivasti rasvaa, joka pitää lihan mehukkaana. Näitä vartaita tarjoillaan usein Japanissa Izakaya-tyylisissä ravintoloissa, joissa ne valmistetaan hiiligrillissä ja valellaan makealla soijakastikeella. Lopputulos on erinomainen myös kaasugrillissä tehtynä.

Jos käytät perinteisiä puutikkuja, kannattaa ne liottaa vedessä ennen lihojen ja sipulien pujottelua tikkuihin. Vartaat kannattaa koota suhteellisen tiiviisti, siksikin ettei mahdolliset grillin liekit eivät polta vartaita poikki keskeltä.”

Henri Alén

Raaka-aineet

1 pkt Atria Kanan Paistileike Naturel 450g

1 nippu kevätsipulia

varrastikkuja

valkopippuria

Penslauskastike:

1 dl soijakastike

1/2 dl miriniä

1 rkl ruskeaa sokeria

1 1/2 dl kanalientä

Vihreä chilidippi:

1 ruukku thai-basilikaa

2 kuorittua valkosipulinkynttä

1 rkl hienonnettua vihreää chiliä

1/2 dl penslauskastiketta

1 dl oliiviöljyä

1 limen mehu

Valmistusohje

  1. Laita soija, mirin, sokeri ja kanaliemi kattilaan ja keitä hiljalleen noin viisi minuuttia tai kunnes seos muuttuu hieman siirappimaiseksi. Anna jäähtyä. Pidä penslauskastike peitettynä, ettei se kuoretu ja kuivu. Ota 0,5 dl penslauskastiketta sivuun dippiä varten, muu osa käytetään vartaiden sivelyyn.
  2. Leikkaa basilika varsineen rouheasti pienemmäksi ja laita tehosekoittimen astiaan. Lisää mukaan valkosipuli, chili, penslauskastike, öljy ja limetin mehu. Soseuta tasaiseksi soseeksi.
  3. Hienonna kevätsipulin vihreät varret ja paloittele vaaleat osat noin 5 cm paloiksi. Leikkaa paistileikkeet pariin-kolmeen osaan niiden koosta riippuen. Pujottele paistipalat ja kevätsipulin palat vartaisiin. Sivele vartaat kevyesti penslauskastikkeella ja grillaa kuumassa grillissä noin 10-15 minuuttia samalla kastikkeella valellen ja välillä kääntäen. Rouhi lopuksi päälle valkopippuria ja koristele kevätsipulinvarsisilpulla.