Kalkkuna-lehtikaalisalaatti karamellisoiduilla manteleilla
Herkullinen ja helppo joulumenu syntyy sopivassa suhteessa Atrian valmiista tuotteista ja itse alusta asti tehden. Atria Vuolu pehmeästi savustetusta kalkkunafileestä valmistuu lehtikaalin, hedelmien ja karamellisoitujen manteleiden kanssa alkupalaksi näyttävä salaatti. Valmista tämä resepti alkuruoaksi, pääruoaksi Hapankorppukuorrutettu possun ulkofilee ja jälkiruoaksi Lettuhyve - ja saat aikaan herkullisen joulumenun!
Raaka-aineet
100 g lehtikaalia
1 kpl omena
1 kpl päärynä
1 pkt Atria Vuolu Kalkkunafilee Pehmeä Savu 150g
Karamellisoidut mantelit
1 dl manteleita
1 dl fariinisokeria
0,5 dl vettä
ripaus suolaa
Sinappikastike
2,5 rkl mietoa öljyä
1 rkl omenaviinietikkaa
2 tl sinappia
1 tl hunajaa
ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
- Valmista ensin karamellisoidut mantelit. Laita mantelit, fariinisokeri, vesi ja suola pinnoitetulle paistinpannulle ja kuumenna keskilämmöllä välillä sekoitellen noin 5 minuutin ajan. Kun sula sokeri alkaa tiivistyä, nosta pannu liedeltä ja sekoittele vielä hetki. Kumoa mantelit leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.
- Valmista sinappikastike sekoittamalla kaikki ainekset yhteen.
- Revi lehtikaalin oksista pois kova lehtiruoti. Huuhtele ja valuta hyvin lehtiosat. Voit halutessasi repiä lehdet samalla pieniksi paloiksi. Laita lehtikaalit salaattivatiin ja valuta päälle sinappikastike. Hiero ja puristele lehtikaalia puhtain käsin muutaman minuutin ajan – näin lehtikaali pehmenee ja maustuu.
- Pese, halutessasi kuori ja leikkaa viipaleiksi omena ja päärynä. Lisää hedelmäviipaleet lehtikaalien joukkoon Atria Vuolu Kalkkunafilee Pehmeä Savun ja karamellisoitujen manteleiden kanssa. Tarjoa ateriana tai joulumenun alkupalana.