Kaalipyttipannu

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta

Kaaleista ja raakamakkaroista syntyy astetta maukkaampi pyttipannu. Sovella reseptiä tarvittaessa mielin määrin. Onhan pyttipannu maailman paras hävikintorjuntaruoka, johon sujahtaa näppärästi nahistuvat kasvikset ja muut hävikkiuhan alla olevat raaka-aineet jääkaapin perältä.

Tämä resepti on suunniteltu Satokausikalenterin koekeittiöllä, osana Atrian ja Satokausikalenterin yhteistä Sadonkorjuu-kampanjaa.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Artesaani Lämminsavustettu Raakamakkara 240g

5 kpl lehtikaalin lehteä

1 kpl sipuli

5 kpl keitettyä perunaa

pala valkokaali

1 rkl öljyä

1 rkl omenaviinisiiderietikkaa

1 rkl dijon-sinappia

1 tl hunajaa

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

4 kpl kananmunaa

tuoretta persiljaa

Valmistusohje

  1. Leikkaa raakamakkarat palasiksi. Kypsennä paloja paistinpannulla noin 10 minuuttia. Riivi sekaan lehtikaalin lehdet pieniksi paloiksi ja paista vielä pari minuuttia. Siirrä sivuun odottamaan.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa perunat ja valkokaali pieniksi kuutioiksi. Kuumenna öljy isossa pannussa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää joukkoon peruna- ja kaalikuutiot, paista melko kovalla lämmöllä, jotta saat vihanneksiin kauniin paistopinnan. Lisää pannulle omenasiideriviinietikka, sinappi ja hunaja. Laske sitten lämpöä ja kypsennä noin viisi minuuttia.Sekoita lopuksi joukkoon makkara-lehtikaalipaistos. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Paista kananmunat, mausta ne suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile munat pyttipannun kanssa. Viimeistele annokset runsaalla määrällä hienonnettua tuoretta persiljaa.