Karamellisoitu kana
Työaika 30 min Kokonaisaika 1 t
2 annosta
Tämän reseptin avulla valmistat herkulliset karamellisoidut kanat helposti. Kanojen mehevyyden takaa reseptissä käytetyt Atrian Rustiikkikuutiot Kanafileestä. Karamellisoidut, sitruunalla maustetut kanan fileepalat ovat koukuttavan ihana herkkuruoka. Kokeile ja ihastu!
Raaka-aineet
1 rasiaAtria Rustiikkikuutio Kanafileestä Merisuola 350g
1 sitruuna
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl soijaa
mustapippuria myllystä
4 rkl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen
Karamellisointikastike:
1/2 kanaliemikuutio
1/2 dl vettä
sitruunanmehua (sitruunasta jonka kuori käytettiin kanan maustamiseen)
4 rkl sokeria
Riisi:
4 1/2 dl vettä
1 1/2 dl riisiä
1/2 tl suolaa
Lisäksi:
ohuiksi viipaleiksi leikattua kevätsipulia
seesaminsiemeniä
Valmistusohje
- Pese sitruuna ja raasta sen kuoresta mahdollisimman hienoa raastetta. Purista sitruunasta mehu kastiketta varten.
- Hienonna valkosipulit hienoksi murskaksi. Marinoi rustiikkikuutiot soijalla, valkosipulilla, sitruunankuoriraasteella ja pippurilla.
- Huuhtele riisi ja anna sen liota 20 minuuttia.
- Kiehauta karamellisointikastikkeen vesi ja sitruunanmehu ja liota kanaliemikuutio ja sokeri joukkoon. Keitä tahmeaksi kastikkeeksi.
- Kiehauta riisien keitinvesi. Lisää suola ja liotetut riisit ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes se on sopivan kypsää. Anna riisin levätä heti ennen tarjoilua.
- Pyöritä marinoidut kananpalat vehnäjauhoissa. Friteeraa kananpaloja noin 4 minuuttia 180 asteisessa öljyssä tai paista ne pannulla kypsiksi runsaassa öljyssä.
- Pyörittele friteeratut rustiikkikuutiot karamellisointikastikkeessa ja tarjoile heti keitetyn riisin kera. Koristele annos kevätsipulilla ja seesamin siemenillä.