Karamellisoitu kana
Tämän reseptin avulla valmistat herkulliset karamellisoidut kanat helposti. Kanojen mehevyyden takaa reseptissä käytetty Atrian Mehevät Rustiikkikuutiot Kanafileestä. Karamellisoidut, sitruunalla maustetut kanan fileepalat ovat koukuttavan ihana herkkuruoka. Kokeile ja ihastu!
Raaka-aineet
1 rasia Atria Rustiikkikuutio Kanafileestä Merisuola 350g
1 sitruuna
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl soijaa
mustapippuria myllystä
4 rkl vehnäjauhoja
öljyä paistamiseen
Karamellisointikastike:
1/2 kanaliemikuutio
1/2 dl vettä
sitruunanmehua (sitruunasta jonka kuori käytettiin kanan maustamiseen)
4 rkl sokeria
Riisi:
4 1/2 dl vettä
1 1/2 dl riisiä
1/2 tl suolaa
Lisäksi:
ohuiksi viipaleiksi leikattua kevätsipulia
seesaminsiemeniä
Valmistusohje
- Pese sitruuna ja raasta sen kuoresta mahdollisimman hienoa raastetta. Purista sitruunasta mehu kastiketta varten.
- Hienonna valkosipulit hienoksi murskaksi. Marinoi rustiikkikuutiot soijalla, valkosipulilla, sitruunankuoriraasteella ja pippurilla.
- Huuhtele riisi ja anna sen liota 20 minuuttia.
- Kiehauta karamellisointikastikkeen vesi ja sitruunanmehu ja liota kanaliemikuutio ja sokeri joukkoon. Keitä tahmeaksi kastikkeeksi.
- Kiehauta riisien keitinvesi. Lisää suola ja liotetut riisit ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, kunnes se on sopivan kypsää. Anna riisin levätä heti ennen tarjoilua.
- Pyöritä marinoidut kananpalat vehnäjauhoissa. Friteeraa kananpaloja noin 4 minuuttia 180 asteisessa öljyssä tai paista ne pannulla kypsiksi runsaassa öljyssä.
- Pyörittele friteeratut rustiikkikuutiot karamellisointikastikkeessa ja tarjoile heti keitetyn riisin kera. Koristele annos kevätsipulilla ja seesamin siemenillä.