Aprikoosi-mantelikuorrute kinkulle
Työaika 35 min Kokonaisaika
annosta
Kuivatuista aprikooseista syntyy ihanan hedelmäinen kinkunkuorrute, jonka kruunaa paahtuneet, rouskuvat mantelit.
Raaka-aineet
200 g kuivattuja aprikooseja
1/2 dl sokeria
1 kanelitanko
4 neilikkaa
8 dl vettä
1 1/2 dl aprikoosihilloa
2 rkl omenaviinietikkaa
1 tl suolaa
1 dl mantelirouhetta
1 dl mantelilastuja
Valmistusohje
- Liota aprikooseja yön yli vedessä.
- Kaada aprikoosit liotusvesineen kattilaan. Lisää sokeri, kanelitanko ja neilikat.
- Keitä kunnes aprikoosit pehmenevät ja vesi on haihtunut lähes kokonaan.
- Poista kanelitanko ja neilikat ja soseuta aprikoosit sauvasekoittimella.
- Lisää joukkoon aprikoosimarmeladi, omenaviinietikka ja suola. Sekoita hyvin.
- Poista kypsästä, jäähtyneestä kinkusta nahka.
- Sivele kinkun pinta kauttaaltaan aprikoosikuorrutteella.
- Ripottele pinnalle mantelilastut ja mantelirouhe.
- Paista 220-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, tai kunnes mantelit saavat kauniin ruskean värin