Waltava Lihis

Työaika Kokonaisaika
annosta

Oletko joskus pohtinut, voisiko lihiksen täyttää ranskalaisilla makkaran lisäksi? Enää ei tarvitse pohtia, vaan nyt kannattaa maistaa. Tässäpä on poikkeuksellisen tuhti satsi jopa Wilhelmin mittapuulla.

Raaka-aineet

200 g ranskalaisia

suolaa

1 pkt Wilhelm-makkaraa maun mukaan

4 isoa lihapiirakkaa

aiolia

Jalapeno-tuorekurkkusalaatti:

1 dl sinapinsiemeniä

1 tl suolaa

2 rkl sokeria

1 dl riisiviinietikkaa

2 dl vettä

1 iso kurkku raasteena

200 g säilykejalapenoja hienonnettuna

1/2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

  1. Laita sinapinsiemenet, suola, sokeri, riisiviinietikka ja vesi kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes sinapinsiemenet ovat pehmeitä.
  2. Valuta kurkkuraasteesta enimmät nesteet pois. Sekoita kaikki jalapeno-tuorekurkkusalaatin ainekset keskenään.
  3. Kypsennä ranskalaiset. Grillaa tai paista makkarat. Lämmitä lihapiirakat. Mausta ranskalaiset suolalla. Halkaise lihapiirakat, ja täytä ranskalaisilla, makkaroilla, aiolilla ja jalapeno-tuorekurkkusalaatilla.