Waltava Lihis

Työaika Kokonaisaika
annosta
Wilhelm_Waltava_lihis_720X910.jpg

Oletko joskus pohtinut, voisiko lihiksen täyttää ranskalaisilla makkaran lisäksi? Enää ei tarvitse pohtia, vaan nyt kannattaa maistaa. Tässäpä on poikkeuksellisen tuhti satsi jopa Wilhelmin mittapuulla.

Raaka-aineet

200 g ranskalaisia

suolaa

1 pkt Wilhelm-makkaraa maun mukaan

4 isoa lihapiirakkaa

aiolia

Jalapeno-tuorekurkkusalaatti:

1 dl sinapinsiemeniä

1 tl suolaa

2 rkl sokeria

1 dl riisiviinietikkaa

2 dl vettä

1 iso kurkku raasteena

200 g säilykejalapenoja hienonnettuna

1/2 rkl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

  1. Laita sinapinsiemenet, suola, sokeri, riisiviinietikka ja vesi kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes sinapinsiemenet ovat pehmeitä.
  2. Valuta kurkkuraasteesta enimmät nesteet pois. Sekoita kaikki jalapeno-tuorekurkkusalaatin ainekset keskenään.
  3. Kypsennä ranskalaiset. Grillaa tai paista makkarat. Lämmitä lihapiirakat. Mausta ranskalaiset suolalla. Halkaise lihapiirakat, ja täytä ranskalaisilla, makkaroilla, aiolilla ja jalapeno-tuorekurkkusalaatilla.