Waltava Lihis
Oletko joskus pohtinut, voisiko lihiksen täyttää ranskalaisilla makkaran lisäksi? Enää ei tarvitse pohtia, vaan nyt kannattaa maistaa. Tässäpä on poikkeuksellisen tuhti satsi jopa Wilhelmin mittapuulla.
Raaka-aineet
200 g ranskalaisia
suolaa
1 pkt Wilhelm-makkaraa maun mukaan
4 isoa lihapiirakkaa
aiolia
Jalapeno-tuorekurkkusalaatti:
1 dl sinapinsiemeniä
1 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 dl riisiviinietikkaa
2 dl vettä
1 iso kurkku raasteena
200 g säilykejalapenoja hienonnettuna
1/2 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
- Laita sinapinsiemenet, suola, sokeri, riisiviinietikka ja vesi kattilaan ja keitä hiljalleen, kunnes sinapinsiemenet ovat pehmeitä.
- Valuta kurkkuraasteesta enimmät nesteet pois. Sekoita kaikki jalapeno-tuorekurkkusalaatin ainekset keskenään.
- Kypsennä ranskalaiset. Grillaa tai paista makkarat. Lämmitä lihapiirakat. Mausta ranskalaiset suolalla. Halkaise lihapiirakat, ja täytä ranskalaisilla, makkaroilla, aiolilla ja jalapeno-tuorekurkkusalaatilla.