Voileipätalo
Piparkakkutalosta inspiroitunut voileipäkakku on tietenkin voileipätalo! Suloinen nakkihirsirakenteinen pikkumökki ihastuttaa vaikkapa lastenkutsuilla tai pikkujouluissa.
Raaka-aineet
1 kpl kokonainen leipä (esim. ranskanleipä)
600 g maustamatonta tuorejuustoa
1 pkt Atria Rehti Lihaisa Nakki 280g
muutama viipale Atria Suomalainen Meetvursti 200g
muutama viipale Atria Ohuen Ohut Palvikinkku 200g
suolakeksejä
tähtianiksia
suolatikkuja
parsakaalia
manteleita
rosmariininoksia
parmesaania hienona raasteena
Valmistusohje
- Leikkaa mökin runko leivästä. Jos leipä on pitkulainen, leikkaa se ensin puoliksi. Toisesta tulee runko seiniä, toisesta kattoa varten. Seinien rungoksi tarvitset n. 7 cm x 10 cm x 10 cm kuorettoman palan. Kattoa varten myös 10 leveän ja pitkän palan, mutta tähän palaan tulee viistää leikaten katon lappeet.
- Levitä tuorejuustosta tarjottimelle tai isolle lautaselle (Ø n. 30 cm) ”lumipeite”. Sivele seinien rungon sivuihin ja päälle reilusti tuorejuustoa, ja aseta se tarjottimelle.
- Sivele myös katon rungon lappeet ja päädyt kunnon kerroksella tuorejuustoa. Aseta katto paikoilleen seinien rungon päälle.
- Halkaise nakit ja leikkaa niistä tarvittaessa sopivan mittaisia pätkiä, jotta saat seinät vuorattua. Huomioi suolakeksioven paikka, ja aseta myös se tässä kohtaa paikoilleen. Paina nakit napakasti paikoilleen tuorejuustoon talon ”hirsiksi”.
- Talon päätyyn voit tehdä pintaa pyöreistä nakkiviipaleista ja vaikkapa meetvurstista leikatuista, pienistä paloista. Talon päädyn voi koristella tähtianiksella, jonka kiinnitys onnistuu nokareella tuorejuustoa.
- Lado katon lappeisiin leikkeleestä leikattuja paloja.
- Viimeistele mökki pursottamalla tuorejuustoa katon reunoihin ja harjalle. Lisää halutessasi vielä nippu suolatikunpätkiä savupiipuksi.
- Mökin pihaan voit asetella esimerkiksi nakki-suolatikkuaidan, mantelikivetyksen, kinkkuruusuke- ja parsakaalipuutarhan sekä puita rosmariininoksista. Viimeistele maisema parmesaanilumella.
Vinkki! Nakkitalon sisään voi piilottaa myös voileipäkakun.