Perunarieskat kinkulla

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
6 annosta
Screenshot 2025-01-30 at 10.00.25.png

Tällä Sydänmerkki-reseptillä valmistuvat herkulliset perunarieskat! Rieskat ovat maistuvia sellaisenaan tai kinkun kanssa. Sydänmerkki takaa, että resepti on hyvä valinta sydämelle ja sisältää vähemmän kovaa rasvaa ja suolaa. Helppo ja nopea valmistaa – täydellinen niin aamupalaksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin!

Raaka-aineet

1 rs Atria Kunnon Arki Vegeperunasoselaatikko 350g

1 pkt Atria Ylikypsä Kinkku 250g

1 kpl kananmuna

2 dl hiivaleipäjauhoja tai ohrajauhoja

1 rkl kuivattua nokkosta

Lisäksi

voita

kurkkua

paprikaa

Valmistusohje

  1. Sekoita vegeperunasoselaatikon joukkoon kananmuna, jauhot ja kuivattu nokkonen.
  2. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  3. Taputtele jauhotetuilla käsillä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille pyöreitä rieskoja.
  4. Pistele rieskojen pintaan haarukalla reikiä ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on saanut kauniin paistopinnan.
  5. Sipaise valmiin rieskan pintaan hieman voita, taittele päälle ylikypsää kinkkua. Leikkaa päälle kurkkua sekä paprikaa.