Perunarieskat kinkulla

Tällä Sydänmerkki-reseptillä valmistuvat herkulliset perunarieskat! Rieskat ovat maistuvia sellaisenaan tai kinkun kanssa. Sydänmerkki takaa, että resepti on hyvä valinta sydämelle ja sisältää vähemmän kovaa rasvaa ja suolaa. Helppo ja nopea valmistaa – täydellinen niin aamupalaksi, välipalaksi kuin iltapalaksikin!
Raaka-aineet
1 rs Atria Kunnon Arki Vegeperunasoselaatikko 350g
1 pkt Atria Ylikypsä Kinkku 250g
1 kpl kananmuna
2 dl hiivaleipäjauhoja tai ohrajauhoja
1 rkl kuivattua nokkosta
Lisäksi
voita
kurkkua
paprikaa
Valmistusohje
- Sekoita vegeperunasoselaatikon joukkoon kananmuna, jauhot ja kuivattu nokkonen.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen.
- Taputtele jauhotetuilla käsillä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille pyöreitä rieskoja.
- Pistele rieskojen pintaan haarukalla reikiä ja paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on saanut kauniin paistopinnan.
- Sipaise valmiin rieskan pintaan hieman voita, taittele päälle ylikypsää kinkkua. Leikkaa päälle kurkkua sekä paprikaa.