Valkoinen pekonipizza
Onko valkoinen pizza jo tuttu juttu? Himohyvä täytekombo syntyy kanapekonista, herkkusienistä, gruyèrestä ja rucolasta.
Raaka-aineet
Taikina
2 dl vettä
20 g tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
4-5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl oliiviöljyä
Täytteet
1 prk ranskankermaa (120g)
n.1 dl voimakasta juustoraastetta (esim. gruyère)
Atria Suomalainen Kanapekoni 120g
n.4 kpl herkkusientä viipaloituna
1/2 kpl punasipulia viipaloituna
rucolaa
Valmistusohje
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Anna kohota liinan alla lämpimässä noin tunnin ajan.
- Muotoile taikinasta pitkämäinen pizza leivinpaperin päälle. Siirrä pizzapohja leivinpapereineen uunipellille.
- Levitä ranskankermaa pizzapohjalle. Lisää päälle juustoraaste, pekoniviipaleet, sienet ja sipulit.
- Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Viimeistele rucolalla.