Valkoinen pekonipizza

Työaika 25 min Kokonaisaika 1 t 25 min
1 iso pizza tai 2–3 pientä pyöreää pizzaa annosta

Onko valkoinen pizza jo tuttu juttu? Himohyvä täytekombo syntyy kanapekonista, herkkusienistä, gruyèrestä ja rucolasta.

Raaka-aineet

Taikina

2 dl vettä

20 g tuorehiivaa

1/2 tl suolaa

4-5 dl vehnäjauhoja

1/2 dl oliiviöljyä

Täytteet

1 prk ranskankermaa (120g)

n.1 dl voimakasta juustoraastetta (esim. gruyère)

Atria Suomalainen Kanapekoni 120g

n.4 kpl herkkusientä viipaloituna

1/2 kpl punasipulia viipaloituna

rucolaa

Valmistusohje

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, jauhot ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Alusta taikinaa 5–10 minuuttia, kunnes se on kimmoisaa. Anna kohota liinan alla lämpimässä noin tunnin ajan.
  2. Muotoile taikinasta pitkämäinen pizza leivinpaperin päälle. Siirrä pizzapohja leivinpapereineen uunipellille.
  3. Levitä ranskankermaa pizzapohjalle. Lisää päälle juustoraaste, pekoniviipaleet, sienet ja sipulit.
  4. Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Viimeistele rucolalla.