Tuunattu lanttulaatikko

Työaika 40 min Kokonaisaika 1 t 40 min
2-3 annosta
Tuunattu_lanttulaatikko_720x910.png

Kaipaisitko perinteiseen lanttulaatikkoosi pientä twistiä? Tällä vinkillä onnistut!

 

Katso kaikki jouluvinkit täältä! 

Raaka-aineet

1 kplAtria Lanttulaatikko 400g

2 kpl isoa rosmariininoksaa

100 g pehmeää voita

Valmistusohje

  1. Valmista ensin rosmariinivoi. Hienonna rosmariinit ja sekoita pehmeän voin joukkoon. Levitä rosmariinivoi tuorekelmun päälle, kääri tiukaksi pötköksi ja laita pakastimeen tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. 
  3. Leikkaa rosmariinivoista kiekkoja ja laita lanttulaatikon pinnalle. Kuumenna uunissa 25–30 minuuttia. Nosta laatikko tarjolle joulupöytään.

 

Vinkki!

Rosmariinivoita tulee enemmän kuin yhteen laatikkoon kerralla tarvitaan. Laita loput voista pakastimeen ja käytä myöhemmin laatikoiden maustamiseen tai tarjoa esimerkiksi paistetun pihvin kanssa.

 

Vinkki!

Jos haluat tarjoilla joululaatikot keraamisista vuoista, toimi näin:
Lusikoi kaksi laatikollista esim. lanttulaatikkoa uuninkestävään vuokaan. Tee pinnalle kuvioita lusikan avulla. Ripottele pinnalle muutama ruokalusikallinen korppujauhoja. Korppujauhotkin voi halutessaan maustaa ripauksella kanelia, chilijauhetta tai jauhettua inkivääriä. Lisää halutessasi muutama nokare voita. Lämmitä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Nosta tarjolle joulupöytään.

Tuunattu_porkkanalaatikko_720x910.png
Tuunattu porkkanalaatikko 2
Tutustu reseptiin
Tuunattu_prunalaatikko_720x910.png
Tuunattu perunalaatikko 3
Tutustu reseptiin
Tuunattu_lanttulaatikko_720x910.png
Tuunattu lanttulaatikko 4
Tutustu reseptiin