Tuunattu lanttulaatikko

Työaika 40 min Kokonaisaika 1 t 40 min
2-3 annosta

Kaipaisitko perinteiseen lanttulaatikkoosi pientä tvistiä? Tällä vinkillä onnistut!

Raaka-aineet

1 kpl Atria Lanttulaatikkoa 400 g

2 kpl isoa rosmariininoksaa

100 g pehmeää voita

Valmistusohje

  1. Valmista ensin rosmariinivoi. Hienonna rosmariinit ja sekoita pehmeän voin joukkoon. Levitä rosmariinivoi tuorekelmun päälle, kääri tiukaksi pötköksi ja laita pakastimeen tunniksi.
  2. Kuumenna uuni 175 asteeseen. 
  3. Leikkaa rosmariinivoista kiekkoja ja laita lanttulaatikon pinnalle. Kuumenna uunissa 25–30 minuuttia. Nosta laatikko tarjolle joulupöytään.

 

Vinkki!

Rosmariinivoita tulee enemmän kuin yhteen laatikkoon kerralla tarvitaan. Laita loput voista pakastimeen ja käytä myöhemmin laatikoiden maustamiseen tai tarjoa esimerkiksi paistetun pihvin kanssa.

 

Vinkki!

Jos haluat tarjoilla joululaatikot keraamisista vuoista, toimi näin:
Lusikoi kaksi laatikollista esim. lanttulaatikkoa uuninkestävään vuokaan. Tee pinnalle kuvioita lusikan avulla. Ripottele pinnalle muutama ruokalusikallinen korppujauhoja. Korppujauhotkin voi halutessaan maustaa ripauksella kanelia, chilijauhetta tai jauhettua inkivääriä. Lisää halutessasi muutama nokare voita. Lämmitä laatikkoa 175-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Nosta tarjolle joulupöytään.