Sadonkorjuun kermainen kanapata

Työaika 30 min Kokonaisaika 50 min
6 annosta
Sadonkorjuupata_pata_annos_vaaka.jpg

Tämä sadonkorjuun kermainen kanapata on helppo valmistaa ja sopii hyvin sekä arkeen että viikonlopun herkutteluhetkiin. Se on myös erinomainen tapa nauttia sadonkorjuun tuoreista raaka-aineista ja tuoda syksyn parhaat maut lautaselle.

Raaka-aineet

1 kpl sipuli

4-5 kpl valkosipulinkynttä

1 kpl keskikokoinen kesäkurpitsa

2-3 kpl porkkanaa

öljyä paistamiseen

2 pkt Atria Rustiikkikuutio Kanafileestä Merisuola 350g

1 tl suolaa

3 dl ruokakermaa

1 dl vettä

1 rkl vehnäjauhoja

5-6 kpl laakerinlehtiä

1 rkl hunajaa

250 g kirsikkatomaatteja

2 rkl jyväsinappia

1 tl rouhittua mustapippuria

2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia

Lisukkeeksi

couscousia, riisiä tai ohraa

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Paloittele kesäkurpitsa ja porkkanat.
  2. Kuumenna paistinpannussa öljyä ja kuullota sipuleita ja valkosipuleita muutaman minuutin ajan. Siirrä ne sitten tilavaan pataan. Paista seuraavaksi kesäkurpitsat ja porkkanat tilkassa öljyä ja siirrä pataan.
  3. Lisää pannulle hiukan öljyä ja paista Meheviä Rustiikkikuutioita Kanafileestä välillä käännellen noin 10 minuuttia. Mausta kuutiot suolalla ja lisää pataan.
  4. Sekoita yhteen ruokakerma, vesi, vehnäjauhot ja suola ja kaada pataan. Lisää vielä laakerinlehdet sekä hunaja, kuumenna kiehuvaksi ja anna porista keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
  5. Lisää pataan kirsikkatomaatit, sinappi, mustapippuri ja timjami ja anna hautua keskilämmöllä vielä 10 minuuttia.
  6. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Tarjoa sadonkorjuun kermainen kanapata esimerkiksi couscousin, riisin tai ohran kanssa.