Sadonkorjuun kermainen kanapata
Tämä sadonkorjuun kermainen kanapata on helppo valmistaa ja sopii hyvin sekä arkeen että viikonlopun herkutteluhetkiin. Se on myös erinomainen tapa nauttia sadonkorjuun tuoreista raaka-aineista ja tuoda syksyn parhaat maut lautaselle.
Raaka-aineet
1 kpl sipuli
4-5 kpl valkosipulinkynttä
1 kpl keskikokoinen kesäkurpitsa
2-3 kpl porkkanaa
öljyä paistamiseen
2 pkt Atria Rustiikkikuutio Kanafileestä Merisuola 350g
1 tl suolaa
3 dl ruokakermaa
1 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
5-6 kpl laakerinlehtiä
1 rkl hunajaa
250 g kirsikkatomaatteja
2 rkl jyväsinappia
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
Lisukkeeksi
couscousia, riisiä tai ohraa
Valmistusohje
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Paloittele kesäkurpitsa ja porkkanat.
- Kuumenna paistinpannussa öljyä ja kuullota sipuleita ja valkosipuleita muutaman minuutin ajan. Siirrä ne sitten tilavaan pataan. Paista seuraavaksi kesäkurpitsat ja porkkanat tilkassa öljyä ja siirrä pataan.
- Lisää pannulle hiukan öljyä ja paista Meheviä Rustiikkikuutioita Kanafileestä välillä käännellen noin 10 minuuttia. Mausta kuutiot suolalla ja lisää pataan.
- Sekoita yhteen ruokakerma, vesi, vehnäjauhot ja suola ja kaada pataan. Lisää vielä laakerinlehdet sekä hunaja, kuumenna kiehuvaksi ja anna porista keskilämmöllä noin 10 minuuttia.
- Lisää pataan kirsikkatomaatit, sinappi, mustapippuri ja timjami ja anna hautua keskilämmöllä vielä 10 minuuttia.
- Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja muita mausteita. Tarjoa sadonkorjuun kermainen kanapata esimerkiksi couscousin, riisin tai ohran kanssa.