Saaristolaisleipämuffinit, avokadomousse ja kinkku

Työaika 30 min Kokonaisaika 3 t
12 annosta
Screenshot 2025-01-30 at 15.59.00.png

Tällä herkullisella Sydänmerkki-reseptillä valmistuvat mehevät saaristolaisleipämuffinit lisukkeineen! Kun valitset tuotteita tai aterioita, joissa on Sydänmerkki, tiedät tekeväsi valintoja, jotka auttavat vähentämään muun muassa kovan rasvan ja liiallisen suolan aiheuttamia harmeja.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Ylikypsä Kinkku 250g

Avokadomousse

1 kpl avokado

0,5 kpl sitruunan mehu

kermaviiliä

Saaristolaisleivät muffinipellillä

3,5 dl hiivaleipäjauhoa

2 dl kaljamaltaita

50 g hiivaa

1 dl ruisjauhoa

1 tl suolaa

3,5 dl rasvatonta piimää

1 dl omenamehua

0,75 dl siirappia

auringonkukkaöljyä

2 rkl auringonkukan siemeniä

2 rkl kurpitsan siemeniä

Leipien pinnalle

1 rkl siirappia

1 rkl vettä

Valmistusohje

Avokadomousse

  1. Kuori avokado ja poista kivi.
  2. Soseuta haarukalla ja sekoita avokadon joukkoon kermaviiliä.
  3. Mausta mousse sitruunalla.

 

Saaristolaisleivät muffinipellillä (12 kpl)

  1. Sekoita jauhot, kaljamaltaat, ruisjauho, hiiva ja suola sekä siemenet.
  2. Lisää lopuksi rasvaton piimä, omenamehu ja siirappi.
  3. Sekoita massa tasaiseksi. Voitele muffinipelti huolellisesti öljyllä.
  4. Lusikoi massa lokeroihin ja anna leipien kohota kylmässä uunissa 2 tuntia.
  5. Kuumenna tämän jälkeen uuni 175 asteeseen ja kypsennä leipiä noin 40 minuuttia.
  6. Anna muffinien jäähtyä. Sipaise siirappivettä leipien pintaan.
  7. Leivät voit hyvin paistaa jo aiemmin ja tarjoilla vasta seuraavana päivänä.
  8. Halkaise saaristolaisleipä, levitä avokadomoussea leivän päälle.
  9. Asettele kinkkuviipaleet viimeiseksi.