Saaristolaisleipämuffinit, avokadomousse ja kinkku

Tällä herkullisella Sydänmerkki-reseptillä valmistuvat mehevät saaristolaisleipämuffinit lisukkeineen! Kun valitset tuotteita tai aterioita, joissa on Sydänmerkki, tiedät tekeväsi valintoja, jotka auttavat vähentämään muun muassa kovan rasvan ja liiallisen suolan aiheuttamia harmeja.
Raaka-aineet
1 pkt Atria Ylikypsä Kinkku 250g
Avokadomousse
1 kpl avokado
0,5 kpl sitruunan mehu
kermaviiliä
Saaristolaisleivät muffinipellillä
3,5 dl hiivaleipäjauhoa
2 dl kaljamaltaita
50 g hiivaa
1 dl ruisjauhoa
1 tl suolaa
3,5 dl rasvatonta piimää
1 dl omenamehua
0,75 dl siirappia
auringonkukkaöljyä
2 rkl auringonkukan siemeniä
2 rkl kurpitsan siemeniä
Leipien pinnalle
1 rkl siirappia
1 rkl vettä
Valmistusohje
Avokadomousse
- Kuori avokado ja poista kivi.
- Soseuta haarukalla ja sekoita avokadon joukkoon kermaviiliä.
- Mausta mousse sitruunalla.
Saaristolaisleivät muffinipellillä (12 kpl)
- Sekoita jauhot, kaljamaltaat, ruisjauho, hiiva ja suola sekä siemenet.
- Lisää lopuksi rasvaton piimä, omenamehu ja siirappi.
- Sekoita massa tasaiseksi. Voitele muffinipelti huolellisesti öljyllä.
- Lusikoi massa lokeroihin ja anna leipien kohota kylmässä uunissa 2 tuntia.
- Kuumenna tämän jälkeen uuni 175 asteeseen ja kypsennä leipiä noin 40 minuuttia.
- Anna muffinien jäähtyä. Sipaise siirappivettä leipien pintaan.
- Leivät voit hyvin paistaa jo aiemmin ja tarjoilla vasta seuraavana päivänä.
- Halkaise saaristolaisleipä, levitä avokadomoussea leivän päälle.
- Asettele kinkkuviipaleet viimeiseksi.