Kuumat kinkku-juustoleivät
Nämä käden käänteessä valmistuvat kuumat leivät ovat täydellinen valinta viilenevien iltojen välipalaksi tai illalliseksi! Leipiä on helppo tuunata oman maun mukaan.
Raaka-aineet
8 kpl viipaletta maalaisleipää tai juurileipää
pehmeää voita voiteluun ja paistamiseen
Leivän väliin
4 rkl (kokojyvä)sinappia
2 dl suolakurkkuviipaleita
250 g cheddarjuustoa tai kermajuustoa
0,25 kpl ruukku ruohosipulia
1 pkt Atria Ohuen Ohut Palvikinkku 200g
Lisäksi
65 g rucolaa
Valmistusohje
- Voitele leivät molemmin puolin pehmeällä voilla. Laita leivät leikkuulaudalle ja voitele ne sinapilla ja lisää kurkkuviipaleita.
- Raasta juusto ja hienonna ruohosipuli. Sekoita ruohosipuli raasteen joukkoon.
- Jaa kinkkuviipaleet leipäpaloille. Lisää juustoraastetta joka toiselle leivälle. Laita jäljelle jääneet leipäviipaleet kansiksi.
- Kuumenna pannu keskilämmöllä ja lisää nokare voita. Paista leipiä pannulla välillä käännellen, kunnes juusto on sulanut, 5–7 minuuttia. Tarjoa rucolasalaatin ja kaalisalaatin kanssa.
Vinkki! Juustoraasteen voit vaihtaa juustoviipaleisiin ja leivät voi voidella myös majoneesilla.