Pyttipannu
Suomalaisten suosikkiruoka pyttipannu valmistuu arkikiireen keskellä nopeasti ja maistuu varmasti koko perheelle. Pyttipannu on herkullisen simppeli ruoka sellaisenaan, mutta sitä on myös kätevää varioida oman maun ja kaapista löytyvien raaka-aineiden mukaan. Kavereiden kesken spydäriä tai pyttistä on helppo täydentää kasviksilla – paloittele joukkoon esimerkiksi paprikaa tai tarjoa pannu raikkaan vihreän hernetahnan kanssa. Maustaa voit mm. erilaisilla yrteillä tai maustetahnoilla. Tuunaa pyttipannusta esimerkiksi texmex-versio lisäämällä joukkoon valmista tacomaustetta sekä maissinjyviä ja tarjoamalla pannu salsan sekä nachojen kanssa.
Raaka-aineet
300 g keitettyjä perunoita
1-2 rkl öljyä
100 g varsiparsakaalia
1 pkt Atria Rehti Kevyt 5% Kalkkunanakki 280g
0,5 kpl sipuli
0,5 tl paprikajauhetta
0,25 tl rouhittua mustapippuria
Hernetahna
100 g pakasteherneitä
2 rkl öljyä
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
Valmistusohje
- Paloittele perunat, makusi mukaan kuorineen tai ilman, kuutioiksi. Kuumenna tilavassa paistinpannussa öljy ja lisää pannulle perunat. Paista välillä käännellen noin 2 minuuttia.
- Perunoiden paistuessa leikkaa varsiparsakaalit ja Atria Rehti Kevyt 5% Kalkkunanakit paloiksi ja kuutioi sipuli.
- Lisää pannulle hiukan lisää öljyä sekä varsiparsakaalit, nakit ja sipulit. Paista keskilämmöllä noin 8 minuuttia välillä käännellen ja mausta paistamisen loppuvaiheessa paprikajauheella ja rouhitulla mustapippurilla.
- Tarjoa pyttipannu esimerkiksi paistetun kananmunan, ketsupin ja majoneesin kanssa tai valmista lisukkeeksi raikas vihreä hernetahna.
HERNETAHNA
- Sulata herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Laita herneet kapeaan kulhoon öljyn, sitruunamehun ja suolan kanssa ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää tarvittaessa hiukan lisää öljyä sopivan paksuuden aikaansaamiseksi. Tarjoa hernetahna pyttipannun lisukkeena.