Punajuuri-kanapekonirisotto

Työaika 30 min Kokonaisaika 30 min
2 annosta
618035 Atria_punajuuririsotto_kanapekoni_tuote_5_4.jpg

Kanapekonilla ja vuohenjuustolla viimeistelty punajuuririsotto on täynnä makua. Punajuuri antaa risotolle hieman makean vivahteen sekä upean värin. Vuohenjuusto varmistaa täyteläisen maun. Herkullinen kanapekoni paistetaan hunajan kanssa – näin risotto saa ihanan rapsakan ja makean suolaisen kruunun! Yllätä ystävä tai ilahduta rakasta ja valmista helposti ravintolatason ateria tällä reseptillä.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Suomalainen Kanapekoni 120g

2 kpl valkosipulinkynttä

1 kpl salottisipuli

tai

0,5 kpl keltasipuli

1 rkl öljyä

1,5 dl risottoriisiä

7 dl kana- tai kasvislientä

2 rkl sitruunamehua

1 rkl hunajaa

100 g pehmeää vuohenjuustoa

2 rkl ranskankermaa

tuoreita yrttejä (oreganoa tai timjamia)

ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Kuori ja leikkaa pieniksi paloiksi punajuuret. Leikkaa 3 siivua pekonia paloiksi.
  2. Kuumenna tilavassa paistinpannussa öljy ja paista pekonipaloja noin minuutin ajan. Lisää valkosipulit ja sipulit ja paista sekoitellen noin minuutti. Lisää punajuuret ja paista keskilämmöllä välillä käännellen noin 5 minuutin ajan.
  3. Punajuurien paistuessa kuumenna liemi (tai vesi ja 1 liemikuutio) kattilassa ja lisää joukkoon sitruunamehu.
  4. Lisää riisit pannulle ja paista käännellen noin minuutin ajan. Lisää kuuma liemi muutamassa erässä: kääntele ja anna imeytyä ja lisää sitten lisää lientä. Hauduta risotto kypsäksi.
  5. Risoton kypsyessä paista loput kanapekonit paloiteltuna toisella pannulla kypsäksi ja rapeaksi. Mausta paistamisen loppuvaiheessa hunajalla.
  6. Kun risotto ja punajuuret ovat napakan kypsiä, kääntele risoton joukkoon puolet vuohenjuustosta. Sekoita loput vuohenjuustosta ranskankerman kanssa tasaisesti yhteen. Viimeistele risotto vuohenjuustoseoksella, hunajalla maustetulla pekonilla sekä yrteillä ja rouhi päälle mustapippuria.