Possupihvit ja ratatouille

Työaika 20 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta
Possun_fileepihvit_ja_ratatouille_full.jpg
 

Possupihvit ja ratatouille ovat täydellinen yhdistelmä, joka tuo pöytään herkullisen ja värikkään makuelämyksen. Tämä resepti yhdistää mehukkaat ja mureat possupihvit klassiseen ranskalaiseen kasvisruokaan, ratatouilleen, joka koostuu erilaisista tuoreista vihanneksista, kuten munakoisosta, kesäkurpitsasta, paprikasta ja tomaateista.

Raaka-aineet

2 pkt Atria Possun Ohut Fileepihvi Tomaatti & Basilika

Ratatouille

1 kpl sipuli

2 kpl valkosipulinkynsiä

1 kpl munakoiso (350g)

1 kpl pieni kesäkurpitsa (200g)

1 ps paprikamixiä tai yksi keltainen paprika (200g)

3 rkl oliiviöljyä

1 tl kuivattua basilikaa

0,5 tl kuivattua oreganoa

0,75 tl suolaa

250 g kirsikkatomaatteja

0,5 kpl ruukkua tuoretta basilikaa

Paistamiseen

4 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

  1. Ota possupihvit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistamista.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa puoliksi ja viipaloi se. Viipaloi myös kesäkurpitsa.
  3. Kuumenna öljy isolla pannulla tai paistokasarissa. Paista munakoisoviipaleet öljyssä molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta munakoisot pois pannulta.
  4. Laita sipulit pannulle ja paista 5 minuuttia. Lisää valkosipulinkynnet ja jatka paistamista minuutin verran. Lisää kesäkurpitsat ja paista 5 minuuttia. Laita munakoisot takaisin pannulle ja lisää myös tomaatit. Mausta basilikalla, suolalla ja oreganolla. Peitä kannella ja hauduta 10 minuuttia.
  5. Laita kasvisten kypsyessä toiselle pannulle tilkka öljyä. Paista pihvit kypsäksi kuumalla pannulla välillä kääntäen yhteensä noin 8 min, kunnes pihvien sisälämpötila on 70 astetta. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä 5 min ennen tarjoamista.
savustettu-naudan-paahtopaisti.jpg
Savustettu naudan paahtopaisti 3
Tutustu reseptiin
Lihapullat, -paahdetut-juurekset-ja-kermakastike.jpg
Lihapullat, paahdetut juurekset ja kermakastike 1
Tutustu reseptiin
Kermaiset_kanan_paistileikkeet_4x5 (1).jpg
Kermainen kana-herkkusienipata 0
Tutustu reseptiin