Possupihvit ja ratatouille
Työaika 20 min Kokonaisaika 30 min
4 annosta
Raaka-aineet
2 pkt Atria Possun Ohut Fileepihvi Tomaatti & Basilika
Ratatouille
1 kpl sipuli
2 kpl valkosipulinkynsiä
1 kpl munakoiso (350g)
1 kpl pieni kesäkurpitsa (200g)
1 ps paprikamixiä tai yksi keltainen paprika (200g)
3 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua basilikaa
0,5 tl kuivattua oreganoa
0,75 tl suolaa
250 g kirsikkatomaatteja
0,5 kpl ruukkua tuoretta basilikaa
Paistamiseen
4 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
- Ota possupihvit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen valmistamista.
- Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa munakoiso pituussuunnassa puoliksi ja viipaloi se. Viipaloi myös kesäkurpitsa.
- Kuumenna öljy isolla pannulla tai paistokasarissa. Paista munakoisoviipaleet öljyssä molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä. Nosta munakoisot pois pannulta.
- Laita sipulit pannulle ja paista 5 minuuttia. Lisää valkosipulinkynnet ja jatka paistamista minuutin verran. Lisää kesäkurpitsat ja paista 5 minuuttia. Laita munakoisot takaisin pannulle ja lisää myös tomaatit. Mausta basilikalla, suolalla ja oreganolla. Peitä kannella ja hauduta 10 minuuttia.
- Laita kasvisten kypsyessä toiselle pannulle tilkka öljyä. Paista pihvit kypsäksi kuumalla pannulla välillä kääntäen yhteensä noin 8 min, kunnes pihvien sisälämpötila on 70 astetta. Kääri pihvit folioon ja anna vetäytyä 5 min ennen tarjoamista.