Pippuripaisti ja maa-artisokkasose

Työaika 35 min Kokonaisaika 2 t 45 min
4-6 annosta

Herkullinen pippuripaisti maa-artisokkasoseen kera valmistuu vaivattomasti uunissa kypsyttämällä.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Uunivalmis Possun Juhlapaisti, Neljä Pippuria n. 1,7 kg

1 kg Maa-artisokkia

7 dl vettä

1 tl suolaa

1/2 dl kuohukermaa

2 rkl voita

3 dl paistolientä

2 dl kuohukermaa

1/2-1 dl valkoviiniä

1 rkl dijoninsinappia

2 kpl rosmariinin oksaa

Valmistusohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen valmistusta.
    Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita liha pakkauksessaan uunipellille etiketti ylöspäin, irrota etiketti. Älä avaa pakkausta.
  2. Laita pelti uunin alatasolle ja kypsennä lihaa noin 2,5 tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta.
  3. Valmista paistin kypsyessä maa-artisokkasose. Kuori ja paloittele maa-artisokat. Laita ne kylmään veteen heti kuorimisen jälkeen. Kuumenna vesi kattilassa, lisää suola (½ tl) ja maa-artisokat. Keitä pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja soseuta maa-artisokat sauvasekoittimella.
  4. Lisää kerma ja voi. Kuumenna liedellä, kunnes voi on sulanut ja sose hieman kiehahtaa. Mausta suolalla (½ tl).
  5. Ota paisti varovasti pois uunista ja anna vetäytyä pakkauksessaan 10 minuuttia.
  6. Avaa pakkaus ja siivilöi paistilientä 3 desiä kattilaan. Lisää kerma, viini, sinappi ja rosmariinin oksat. Keitä kastiketta kiehuttaen noin 10 minuuttia, kunnes se on hieman paksuuntunut.