Pippuripaisti ja maa-artisokkasose
Työaika 35 min Kokonaisaika 2 t 45 min
4-6 annosta
Herkullinen pippuripaisti maa-artisokkasoseen kera valmistuu vaivattomasti uunissa kypsyttämällä.
Raaka-aineet
1 pktAtria Uunivalmis Possun Juhlapaisti Neljä Pippuria n1,7kg
1 kg maa-artisokkia
7 dl vettä
1 tl suolaa
1/2 dl kuohukermaa
2 rkl voita
3 dl paistolientä
2 dl kuohukermaa
1/2-1 dl valkoviiniä
1 rkl dijoninsinappia
2 kpl rosmariinin oksaa
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen valmistusta.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Laita liha pakkauksessaan uunipellille etiketti ylöspäin, irrota etiketti. Älä avaa pakkausta. - Laita pelti uunin alatasolle ja kypsennä lihaa noin 2,5 tuntia tai kunnes lihan sisälämpötila on 70 astetta.
- Valmista paistin kypsyessä maa-artisokkasose. Kuori ja paloittele maa-artisokat. Laita ne kylmään veteen heti kuorimisen jälkeen. Kuumenna vesi kattilassa, lisää suola (½ tl) ja maa-artisokat. Keitä pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Valuta vesi pois ja soseuta maa-artisokat sauvasekoittimella.
- Lisää kerma ja voi. Kuumenna liedellä, kunnes voi on sulanut ja sose hieman kiehahtaa. Mausta suolalla (½ tl).
- Ota paisti varovasti pois uunista ja anna vetäytyä pakkauksessaan 10 minuuttia.
- Avaa pakkaus ja siivilöi paistilientä 3 desiä kattilaan. Lisää kerma, viini, sinappi ja rosmariinin oksat. Keitä kastiketta kiehuttaen noin 10 minuuttia, kunnes se on hieman paksuuntunut.