Pääsiäiskana ja mintulla ja valkosipulilla maustetut uunikasvikset

20 min työaika
40 min kokonaisaika
4
Pääsiäiskana ja mintulla ja valkosipulilla maustetut uunikasvikset
20 min työaika
40 min kokonaisaika
4

Raaka-aineet

1 Kana

Uunikasvikset:

2-3 porkkanaa

1 pss retiisejä (250 g)

1 punasipuli

3 valkosipulinkynttä

1/2 ruukku minttua

3 rkl oliiviöljyä

1 sitruunan kuori raastettuna

1 rkl sitruunan mehua

1/2 tl suolaa

Viimeistelyyn:

sitruuna lohkottuna

tuoreita yrttejä

Ohje

  1. Ota kana huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsennystä.
  2. Nosta kana uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1 h 45 min, kunnes lihan sisälämpötila on paksuimmasta kohdasta 75 astetta. Valmistele kasvikset uunivalmiiksi kanan paistuessa.
  3. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Leikkaa retiisit puoliksi tai isommat neljään osaan. Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa lohkoiksi. Levitä kasvikset uunivuokaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, hienonna minttu. Laita ne pieneen kulhoon yhdessä öljyn, sitruunan kuoren ja mehun sekä suolan kanssa, soseuta sauvasekoittimella. Sekoita mausteöljy kasvisten joukkoon.
  5. Paahda kasviksia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  6. Kumoa kasvikset tarjoiluvadille ja nosta pääsiäiskana päälle. Viimeistele vielä sitruunanlohkoilla ja yrteillä.