Paahdettua sitruunakanaa ja paistettuja gnoccheja

Työaika Kokonaisaika 2 t
4 annosta

Paistetut gnocchit ovat täydellinen lisuke Atrian sisilialaiselle sitruunakanalle. Ulkoa rapeat ja sisältä pehmeät gnocchit saavat kaveriksi raikkaat kevään vihreät kasvikset. Jos sinulla ei ole tarpeeksi isoa pannua, kannattaa kasvikset ja gnocchit paistaa erissä, jotta kaikki raaka-aineet saavat tarpeeksi tilaa paistua.

Raaka-aineet

1 pkt Atria Grillimaustettu Kanan Koipi 800g

Gnocchit:

100 g sokeriherneitä

200 g vihreää parsaa

1/2 ruukku minttua

500 g gnoccheja

50 g voita

1 sitruunan mehu ja raastettu kuori

50 g parmesaaniraastetta

suolaa

mustapippuria

Viimeistelyyn:

parmesaaniraastetta

mintun lehtiä

Valmistusohje

Ota kanapakkaus huoneenlämpöön ½ tuntia ennen kypsentämistä. Poista rasian kalvo ja kypsennä kananpuolikkaita rasiassaan 175-asteisen uunin alatasolla ritilän päällä noin 1,5 tuntia.

Pilko sokeriherneet pienemmäksi. Poista parsoista puiset kannat ja leikkaa varret muutamaan osaan. Hienonna minttu. Paista gnoccheja voissa pannulla pari minuuttia.  Lisää sokeriherneet ja parsat gnocchien joukkoon ja kypsennä vielä hetki, kunnes gnocchit ovat kypsiä sekä rapeapintaisia ja kasvikset vielä napakoita. Mausta lopuksi sitruunan mehulla ja kuorella, parmesaanilla, suolalla, pippurilla ja mintulla.

Viimeistele paistetut gnocchit parmesaanilla ja mintulla, ja tarjoile kanan kanssa.

Vinkki: Halutessasi annoksesta vielä sitruunaisemman, paahda pannulla sitruunan puolikkaita tai lohkoja, joista voit puristaa mehua annoksen päälle.