Paahdettu brie, pekoni-leipätikut ja karamellisoidut pähkinät
Täyteläinen brie-juusto paahdetaan uunissa, ja sulaan juustoon dippaillaan rapeita pekonileipätikkuja. Kokonaisuuden viimeistelevät rouskuvat karamellisoidut pähkinät sekä viikunalohkot ja -hillo. Koukuttavan herkullinen juustoherkku vaikkapa pikkujoulujen viettoon tai muihin illanistujaisiin.
Raaka-aineet
Karamellisoidut pähkinät
2 dl sokeria
3 rkl vettä
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl hasselpähkinöitä
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl manteleita
Leipätikut
400 g pakastepiirakkataikinaa
2 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g
Lisäksi
500 g briejuustokiekko
1 purkki viikunahilloa
tuoreita viikunoita lohkottuina
Valmistusohje
- Mittaa sokeri ja vesi pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita ja anna kiehua hetki. Lisää pähkinät pannulle ja sekoita, kunnes neste kuivuu ja sokeri tarttuu pähkinöihin. Kaada karamellisoidut pähkinät leivinpaperin päälle jäähtymään.
- Leikkaa piirakkataikinasta noin puolen sentin paksuisia soiroja. Kiedo pekonin siivut taikinatankojen ympärille. Paista pekonileipätikkuja 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- Laita brie-juustokiekko uuninkestävään vuokaan ja kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia, kunnes sisus sulaa pehmeäksi. Leikkaa juuston kuori auki ja dippaa pekonileipätikkuja sulaan juustoon. Nauti lisänä viikunahilloa, viikunoita ja karamellisoituja pähkinöitä.