MasterChef-Petra V:n BangBang kana

Työaika Kokonaisaika 1 t
4 annosta
mc_eps11_kierros1_annos_petra_v_kuvaaja_juuli_aschan_2.jpg

Jaksossa 11 MasterChef-kilpailijat löysivät mysteerilaatikoiden alta mustat essut. Yllätyspainetehtävässä kokattiin kaksi kierrosta. Petra V onnistui täydellisesti heti ensimmäisellä kierroksella ja pääsi turvaan parvekkeelle. Tuomareiden ylistämä annos sisältä revittyä mausteista kanaa, sesam-marinoituja kurkkuja ja friteerattuja sipuleita.

Raaka-aineet

10 wingsiä

1 pkt Atria Suomalainen Pekoni 200g

1 rkl soijakastiketta

1 kanelitanko

vettä

kanalientä

1/2 cm pala inkivääriä

1/2 valkosipulin kynsi

1 tl kiinalaista viismaustetta

1 salottisipuli

öljyä friteeraamiseen

kevätsipulia

Marinoitu kurkku:

1/4 kurkku

sokeria

1 rkl riisiviinietikkaa

1 rkl seesamiöljyä

suolaa

mustapippuria

Seesamikastike:

1/2 dl seesaminsiemeniä

2-3 rkl seesamiöljyä

1/2 cm inkivääriä

1/2 valkosipulinkynsi

Valmistusohje

  1. Paista siipiä ja pekonia pannulla hetki pannulla. Lisää soija ja anna karamellisoitua. Laita painekattilaan hieman vettä, kanelitanko, kanalientä, pekonit ja kanat. Keitä paineessa noin 10-15 min.
  2. Hienonna sillä välin kurkut ohuiksi suikaleiksi. Marinoi kurkut sokerissa, riisiviinietikassa, seesamiöljyssä, suolassa ja mustapippurissa.
  3. Paahda seesaminsiemeniä pannulla hetki ja laita blenderiin. Lisää blenderiin seesamiöljy, ½ cm pala inkivääriä ja ½ valkosipulin kynsi. Blendaa tasaiseksi tahnaksi.
  4. Kun painekattila on valmis, ota kanat pois ja anna niiden jäähtyä. Säilytä liemi ja keitä kasaan. Maista ja mausta, lisää inkivääriä, valkosipulia ja kiinalaista viismaustetta.
  5. Leikkaa salottisipuli ohuiksi viipaleiksi ja friteeraa kullanruskeiksi ja rapeiksi.
  6. Revi jäähtyneistä kanoista liha ja sekoita se seesamikastikkeen kanssa. Siivilöi kuuma liemi. Kokoa annos laittamalla kana lautaselle, lisää sen päälle marinoidut kurkut ja friteeratut sipulit. Koristele keväsipulilla. Tarjoile kuuman liemen kanssa.