Lettukakku
Työaika 15 min Kokonaisaika 1 t 15 min
8 annosta
Tämä helppo ja herkullinen lettukakku sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kaakaolla ja vadelmalla maustetut rahkaletut toimivat tämän lettukakun pohjana. Lettuja täydentävät raikas vadelmarahka ja maistuva suklaakastike.
Raaka-aineet
4 dl vispikermaa
1 kpl purkki maustettua rahkaa (vadelma tai vanilja)
1/2 tl vaniljasokeria
1,5-2 kplAtria Rahkaohukainen Kaakao-Vadelma 380g
1 dl valmista suklaakastiketta
Koristeluun
suklaakastiketta
tuoreita vadelmia
rouhittua suklaata
kuivattuja syötäviä kukkia
Valmistusohje
- Vuoraa irtopohja (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Voit valmistaa lettukakun myös isompaan vuokaan, jolloin kakusta tulee hieman matalampi.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljasokeri.
- Laita kerros lettuja vuoan pohjalle. Leikkaa kolme lettua puoliksi ja täytä niillä reunoille jäävät välit.
- Levitä päälle 1/3 kermaseoksesta ja valuta päälle suklaakastiketta. Toista samoin seuraava kerros. Laita viimeiseksi vielä yksi lettukerros ja levitä päälle loput kermasta. Peitä vuoka ja laita jääkaappiin vetäytymään tunniksi.
- Valuta kakun pinnalle suklaakastiketta. Koristele vadelmilla, suklaarouheella ja kuivatuilla kukilla.