Lettukakku

Työaika 15 min Kokonaisaika 1 t 15 min
8 annosta
Äitienpäivän_lettukakku_01_4x5.jpg

Tämä helppo ja herkullinen lettukakku sopii niin arkeen kuin juhlaan. Kaakaolla ja vadelmalla maustetut rahkaletut toimivat tämän lettukakun pohjana. Lettuja täydentävät raikas vadelmarahka ja maistuva suklaakastike.

 

Raaka-aineet

4 dl vispikermaa

1 kpl purkki maustettua rahkaa (vadelma tai vanilja)

1/2 tl vaniljasokeria

1,5-2 kplAtria Rahkaohukainen Kaakao-Vadelma 380g

1 dl valmista suklaakastiketta

Koristeluun

suklaakastiketta

tuoreita vadelmia

rouhittua suklaata

kuivattuja syötäviä kukkia

Valmistusohje

  1. Vuoraa irtopohja (Ø 20 cm) leivinpaperilla. Voit valmistaa lettukakun myös isompaan vuokaan, jolloin kakusta tulee hieman matalampi.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka ja vaniljasokeri.
  3. Laita kerros lettuja vuoan pohjalle. Leikkaa kolme lettua puoliksi ja täytä niillä reunoille jäävät välit.
  4. Levitä päälle 1/3 kermaseoksesta ja valuta päälle suklaakastiketta. Toista samoin seuraava kerros. Laita viimeiseksi vielä yksi lettukerros ja levitä päälle loput kermasta. Peitä vuoka ja laita jääkaappiin vetäytymään tunniksi.
  5. Valuta kakun pinnalle suklaakastiketta. Koristele vadelmilla, suklaarouheella ja kuivatuilla kukilla.
laskiaisletut.jpg
Laskiaisletut 1
Tutustu reseptiin
kanavohvelit.jpg
Kanavohvelit 0
Tutustu reseptiin
leikkelevati juhlaan_fiilis.jpg
Leikkelelautanen 3
Tutustu reseptiin