Lettuhyve
Herkullinen ja helppo joulumenu syntyy sopivassa suhteessa Atrian valmiista tuotteista ja itse alusta asti tehden. Lettuhyve eli Atrian Omena-Kaneli Rahkaohukaisten, omenoiden ja rapean mantelisen kuorrutteen yhdistelmä kruunaa joulun juhla-aterian. Valmista alkupalaksi Kalkkuna-lehtikaalisalaatti karamellisoiduilla manteleilla, pääruoaksi Hapankorppukuorrutettu possun ulkofilee ja kruunaa ateria tällä herkullisella jälkiruoalla!
Raaka-aineet
0,5 rs Atria Rahkaohukainen Omena-Kaneli 380g
2 kpl omenaa
0,5 tl kanelia
100 g voita
1 dl fariinisokeria
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl mantelilastuja
0,25 tl suolaa
Lisäksi
vaniljajäätelöä
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Asettele Atria Omena-Kaneli Rahkaohukaisia piirakkavuoan pohjalle.
- Pese ja halutessasi kuori omenat. Leikkaa pieniksi kuutioiksi ja levitä tasaisesti ohukaisten päälle.
- Sulata voi ja sekoita voin joukkoon fariinisokeri, kaurahiutaleet, mantelilastut ja suola. Levitä seos omenakuutioiden päälle. Nosta vuoka uuniin ja paista noin 25 minuuttia, kunnes pinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin. Nosta hyve uunista, annan jäähtyä ja tarjoa hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.