Lehtikaali-savuhärkäsalaatti

Työaika Kokonaisaika 20 min
annosta
Lehtikaali-savuharkasalaatti.jpg

Raaka-aineet

100 g lehtikaalia

1 salottisipuli

1 päärynä

1 dl hasselpähkinöitä

1 pktAtria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g

Vinegretti:

3 rkl oliiviöljyä

2 rkl pähkinäöljyä

2 1/2 rkl valkoviinietikkaa

2 tl dijon-sinappia

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin vinegretti. Laita kaikki ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti sekaisin.
  2. Irrota lehtikaalien kova ruoti ja revi lehdet pieniksi paloiksi kulhoon. Kaada joukkoon pari lusikallista vinegrettiä ja hiero se käsin lehtikaalien joukkoon. Näin lehtikaaleista tulee pehmeitä.
  3. Kuori salottisipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Halkaise päärynä, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
  4. Paahda hasselpähkinät kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät ja suikaloi kylmäsavuhärkä.
  5. Sekoita päärynät, pähkinät ja kylmäsavuhärkäsuikaleet lehtikaalin joukkoon. Tarjoile loppu vinegretti erikseen.
texmex-nakkikeitto.jpg
Tex Mex -nakkikeitto 2
Tutustu reseptiin
Tapastuutit.jpg
Tapastuutit 0
Tutustu reseptiin
Itämainen-kana-nuudelisalaatti.jpg
Itämainen kana-nuudelisalaatti 0
Tutustu reseptiin
mc_eps11_kierros2_annos_olli_kuvaaja_juuli_aschan_2.jpg
MasterChef-Ollin Korean Chicken 1
Tutustu reseptiin
Raakamakkaraa-viinirypäleitä-ja-mozzarellaa-toscanalaisittain.jpg
Raakamakkaraa, viinirypäleitä ja mozzarellaa toscanalaisittain 2
Tutustu reseptiin