Lehtikaali-savuhärkäsalaatti
Työaika Kokonaisaika 20 min
annosta
Raaka-aineet
100 g lehtikaalia
1 salottisipuli
1 päärynä
1 dl hasselpähkinöitä
1 pktAtria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g
Vinegretti:
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl pähkinäöljyä
2 1/2 rkl valkoviinietikkaa
2 tl dijon-sinappia
1/2 tl suolaa
Valmistusohje
- Valmista ensin vinegretti. Laita kaikki ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti sekaisin.
- Irrota lehtikaalien kova ruoti ja revi lehdet pieniksi paloiksi kulhoon. Kaada joukkoon pari lusikallista vinegrettiä ja hiero se käsin lehtikaalien joukkoon. Näin lehtikaaleista tulee pehmeitä.
- Kuori salottisipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Halkaise päärynä, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
- Paahda hasselpähkinät kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät ja suikaloi kylmäsavuhärkä.
- Sekoita päärynät, pähkinät ja kylmäsavuhärkäsuikaleet lehtikaalin joukkoon. Tarjoile loppu vinegretti erikseen.