Lehtikaali-savuhärkäsalaatti

Työaika Kokonaisaika 20 min
annosta

Raaka-aineet

100 g lehtikaalia

1 salottisipuli

1 päärynä

1 dl hasselpähkinöitä

1 pkt Atria Artesaani Ohuen Ohut Kylmäsavuhärkä 100g

Vinegretti:

3 rkl oliiviöljyä

2 rkl pähkinäöljyä

2 1/2 rkl valkoviinietikkaa

2 tl dijon-sinappia

1/2 tl suolaa

Valmistusohje

  1. Valmista ensin vinegretti. Laita kaikki ainekset kannelliseen purkkiin ja ravista voimakkaasti sekaisin.
  2. Irrota lehtikaalien kova ruoti ja revi lehdet pieniksi paloiksi kulhoon. Kaada joukkoon pari lusikallista vinegrettiä ja hiero se käsin lehtikaalien joukkoon. Näin lehtikaaleista tulee pehmeitä.
  3. Kuori salottisipuli ja leikkaa ohuiksi siivuiksi. Halkaise päärynä, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi siivuiksi.
  4. Paahda hasselpähkinät kuivalla pannulla. Rouhi pähkinät ja suikaloi kylmäsavuhärkä.
  5. Sekoita päärynät, pähkinät ja kylmäsavuhärkäsuikaleet lehtikaalin joukkoon. Tarjoile loppu vinegretti erikseen.