Kana-karjalanpaisti

Työaika Kokonaisaika 2 t 30 min
2 annosta

Karjalanpaisti on rakastettu klassikko. Atria Mestari Jame keksi soveltaa perinteistä karjalanpaistireseptiä, ja kokkasikin sen kanan fileepaloista. Herkkuahan siitä tuli!

Kana-karjalanpaisti ei vaadi niin pitkää haudutusaikaa kuin perinteinen. Pitkä haudutusaika tekee kuitenkin toki hyvää myös sen maulle, ja kypsentää kananfileepalat superherkullisiksi, ylikypsän mureiksi.

Raaka-aineet

1 rasia Atria Mehevä Rustiikkikuutio Kanafileestä 350g

5 dl vettä

2 kanaliemikuutiota

2 rkl soijaa

2 porkkanaa

1 iso sipuli

4 laakerinlehteä

1 tl suolaa

1 tl kokonaisia maustepippureita

Tarjoiluun:

perunamuusia

Valmistusohje

  1. Ota rustiikkikuutiot huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kokkausta.
  2. Kiehauta vesi ja sekoita joukkoon kanaliemikuutiot ja soija. Kuori porkkanat ja sipuli ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Ruskista rustiikkikuutiot pannulla öljyssä.
  3. Laita rustiikkikuutiot, porkkanat, sipulit ja mausteet uunipataan. Lisää kanalientä niin, että raaka-aineet juuri ja juuri peittyvät, ja laita pata 150-asteiseen uuniin. Peitä pata kannella tai foliolla jossain vaiheessa paistoa, jottei kana-karjalanpaisti pääsee kuivumaan.
  4. Tarjoile kana-karjulanpaisti perunamuusin kanssa. Pata on kelpoa syötävää parin tunnin paiston jälkeen, mutta voit hyvin pitää sitä uunissa tunti kausia, vaikka kuusi tuntia, kunhan se on peitetty ja nestettä riittää (voit lisätä lientä tarvittaessa). Mitä pidempään karjalanpaistia haudutat, sen maukkaampaa ja mureampaa siitä tulee.