Sieni-possupata
Työaika 25 min Kokonaisaika 2 t 30 min
4 annosta
Herkullinen possupata valmistuu pienellä vaivalla liedellä kypsennettynä. Tästä reseptistä riittää herkkua noin neljälle henkilölle.
Raaka-aineet
1 pktAtria Possun Pataliha 350g
400 g Metsäsieniä
1 kpl Sipuli
2 kpl Valkosipulinkynttä
3 kpl Porkkanaa
1 rkl Voita
1 rkl Rypsiöljyä paistamiseen
2 rkl Lihafondia
1/2 ruukku Tinjamia
2 kpl Laakerinlehteä
10 kpl Kokonaista mustapippuria
4-5 dl Vettä
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen valmistusta.
- Puhdista sienet roskista ja revi sienet tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
- Kuori ja viipaloi sipuli, valkosipulinkynnet sekä porkkanat. Suikaloi pekoni.
- Laita sienet kuivalle paistinpannulle ja kuumenna pannu. Paahda sieniä sekoitellen, kunnes neste on haihtunut niistä. Laita sienet pataan odottamaan.
- Kuumenna voi ja öljy pannussa. Ruskista lihakuutiot ja pekonit rasvassa kauniin ruskeiksi. Laita ne pataan.
- Lisää pataan myös sipulit, valkosipulit, porkkanat, lihafondi, timjamin oksat ja mausteet. Kaada päälle vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät.
- Kuumenna kiehuvaksi, laske sitten lieden lämpöä ja anna padan hautua kannen alla noin 2 tuntia, kunnes liha on mureaa. Tarjoa perunamuusin tai keitettyjen perunoiden kanssa.