Joulukinkun sulattaminen

Työaika Kokonaisaika
4-6 annosta

Joulukinkun valmistaminen alkaa yleensä sen sulattamisella. Oikeanlainen kinkun sulatus on tärkeää, jotta kinkku säilyttää mehevyytensä ja makunsa. Lue lisää erilaisista tavoista sulattaa kinkku ja valitse niistä itsellesi sopivin vaihtoehto.

Raaka-aineet

10,5 kg Atria Viljaporsaan Joulukinkku

Valmistusohje

  1. Ota kinkku jääkaapista huoneenlämpöön lämpenemään hyvissä ajoin ennen paistoa ja työnnä mittari paikoilleen jo tässä vaiheessa. 

 

  1. Laita kinkku uuniin vasta kun sen sisälämpötila on kohonnut 10-15 asteeseen. Näin varmistat mahdollisimman mehevän lopputuloksen. 

 

Tuliko kiire? 

 

Kinkku jäässä ja joulu kolkuttaa kulman takana? Laita kinkku kääremuoveissaan sankoon tai suureen kattilaan ja valuta päälle kylmää vettä. Anna veden juosta vaikka astia täyttyy ja tulvii yli, liikkuva vesi on tehokkain  pikasulattaja. 

 

Jos heräät jäisen kinkun haasteeseen vasta aatonaattoiltana, voit jättää kinkun huoneenlämpöön sulamanaan yön yli, ja laittaa sen  uuniin varhain aattoaamuna.  Tässäkin tapauksessa sulamisen alkua voi vauhdittaa upottamalla kinkun kylmään veteen tunnin ajaksi. 

Jos aika uhkaa loppua kesken ja kinkku on laitettava uuniin ennen kuin se on lämmennyt 10-asteiseksi, on paistopussi erinomainen apuväline. Kylmemmästä kinkusta nimittäin saattaa irrota kypsennyksen aikana enemmän nestettä kuin alkujaan 10-asteisesta tai lämpimämmästä, mutta paistopussi auttaa säilyttämään lihan kuitenkin mehevänä.